ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ          ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΔΡΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ PQH ΕΝΙΑΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Α.Ε.          ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ Δ.Ε. ΕΤΟΥΣ 2019          ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΑΔΕ          Προκήρυξη διαγωνισμού υποψηφίων Δ.Ε. 2019          

In order to look for bailiffs in Greece, click here

ΙΣΗΓΟΡΙΑ : ΤΕΥΧΟΣ 56
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ
Κάνετε click εδώ για να βρείτε εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε διεύθυνση αναζητάτε στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.


Πρακτικά έκτακτης ολομέλειας στην Αθήνα στις 24 Ιουνίου 2006

Επιμέλεια: Διονύσιος Κριάρης 

 ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ -33-
         Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων της Ο.Δ.Δ.Ε. στην Αθήνα

Στην Αθήνα σήμερα στις είκοσι τέσσερις (24) Ιουνίου 2006, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00, σύμφωνα με την από 05-06-2006 σχετική πρόσκληση της Ε.Γ. προς τους αντιπροσώπους, συνήλθαν στην έκτακτη γενική συνέλευση οι αντιπρόσωποι της Ο.Δ.Ε.Ε. στην Αθήνα και στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου αρ. 52.

Στο σημείο αυτό προσεκόμισε ο Γραμματέας της Ε.Γ. την από 06-06-2006 εφημερίδα ΑΥΓΗ, στην οποία έχει δημοσιευθεί η πρόσκληση για την Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων σύμφωνα με το  2318/1995 Κ. Δικ. Ε. με θέματα  ημερήσιας διάταξης, που είναι τα εξής:
1.Υπόδειξη εκπροσώπου (τακτικό μέλος και αναπληρωτής) για το Ταμείο Προνοίας Δικαστικών Επιμελητών.
2.Απόφαση για μετατροπή ή όχι του Τ.Π.Δ.Ε. σε Ν.Π.Ι.Δ. ( εισηγητές Δημοσθένης Τσιριγώτης - Ηλίας Ζαχάκος).
3.Πρόσβαση Δικαστικών Επιμελητών σε δημόσια αρχεία.
Στο σημείο αυτό  η ολομέλεια των παρόντων αντιπροσώπων της Ο.Δ.Ε.Ε. εξέλεξε το Προεδρείο που θα διευθύνει της εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και εξελέγησαν ομόφωνα. Πρόεδρος ο κ. Χαράλαμπος Καρπαθάκης, Αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτριος Τσιτσώνης και Γραμματέας η κ. Μαρία Γιαλελή.
Μετά την εκλογή του Προεδρείου άρχισαν οι εργασίες της ολομέλειας.
Ο Πρόεδρος της Ο.Δ.Ε.Ε. αφού χαιρέτισε την ολομέλεια ζήτησε από τους αντιπροσώπους να κρατήσουμε ένα λεπτό σιγή για το θάνατο του Κώστα Λίτσιου, όπως και έγινε. Στη συνέχεια είπε ότι με απόφαση της Ε.Γ. η επόμενη συνεδρίαση της Ε.Γ. θα γίνει στη Καλαμάτα.
1ο θέμα Ημ. Διάταξης. (Υπόδειξη εκπροσώπου για το Ταμείο Προνοίας Δικαστικών Επιμελητών)
Πρεκετές: Από το Υπουργείο μας ζήτησαν να υποδείξουμε ένα τακτικό μέλος και ένα αναπληρωματικό μέλος για το Τ.Π.Δ.Ε.
Καρπαθάκης: Επειδή το 2ο θέμα είναι μείζον παρακαλώ να γίνει διακοπή του 1ου θέματος και να το συζητήσουμε στη συνέχεια. Να συζητήσουμε το 1ο θέμα (Απόφαση για μετατροπή ή όχι του Τ.Π.Δ.Ε. σε Ν.Π.Ι.Δ.)
Εισηγητής Τσιριγώτης πήρε το λόγο.
Το θέμα αυτό που θα κουβεντιάσουμε  είναι ένα θέμα μείζον. Όπως θα δείτε και από την εισήγησή μου η αναγκαιότητα έχει να κάνει από την κακή υπηρεσία και κακή λειτουργία αποφάσεων που έχουν παρθεί και δεν έχουν υλοποιηθεί. Κάπου κολλούν. Συνεχίζει με την ανάγνωση της εισήγησής του (σχετ. 1) . Αριθμός πρωτ. 2109/09-3-06 Εισήγηση - Πρόταση ως προς την μετατροπή του Ταμείου Προνοίας από Ν.Π.Δ.Δ. σε Ν.Π.Ι.Δ. - Α) Σημερινή πραγματικότητα όπως είναι γνωστό, το Τ.Π. εκ του γεγονότος ότι λειτουργεί με τη νομική μορφή Ν.Π.Δ.Δ. παρουσιάζει τα γνωστά προβλήματα δυσλειτουργίας. Αυτά περιληπτικά είναι τα εξής: Φρονώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε στη μετατροπή της νομικής μορφής του Τ.Π. μας και κατά συνέπεια της απαγκύλωσης και απαγκίστρωσης του από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας με στόχο την βελτιστοποίηση όλων των παροχών προς τους εν ενεργεία και συνταξιούχους συνάδελφους. Επισυναπτόμενο Ν.3029/2002, Άρθρο 6- Παράγραφος 20.
Ζαχάκος - Εισηγητής: Ανέγνωσε την εισήγησή του Αρ. Πρωτ. 2064/08-12-06 Ταμείο Προνοίας Δικαστικών Επιμελητών (Τ.Π.Δ.Ε). (σχετ. 2). Το Ταμείο μας λειτουργεί σαν Ν.Π.Δ.Δ. εδώ και 65 χρόνια. Μέχρι τώρα την εποπτεία  της διαχείρισης της περιουσίας του Ταμείου και των παροχών είχε και έχει ακόμα και σήμερα το κράτος. Με το νόμο 3029/2002. Να σκεφτούμε σοβαρά τι θα γίνει με την επικουρική ασφάλεια. Έχουμε έτοιμη μελέτη στα συρτάρια του ταμείου εδώ και 4 χρόνια ίσως και παραπάνω. Πληρώσαμε χρήματα γι' αυτό.
Χαλκιαδάκης: Δεν νομίζω  ότι υπάρχει άνθρωπος να διαφωνεί με τη κεντρική ιδέα δηλαδή τη Δημόσια και δωρεά κοινωνική ασφάλιση. Όμως για να δούμε ποιος κάνει τζόγο ο ιδιώτης ή το κράτος; Μήπως ξεχάσαμε το σκάνδαλο με το χρηματιστήριο πριν από μερικά χρόνια. Η εισήγηση του κ. Ζαχάκου είναι εκτός τόπου, εκτός χρόνου, εκτός κουβέντας. Είμαι της άποψης το Ταμείο να γίνει αυτοδιαχειριζόμενο. Το ζήτημα είναι σοβαρό από όλες τις εισηγήσεις με έπεισε η εισήγηση του κ. Τσιριγώτη. Επειδή δεν είναι ζήτημα της ολομέλειας. Προτείνω να γίνει συζήτηση στις συνελεύσεις  και αφού γίνουν αυτές οι συζητήσεις τότε να κάνει η Ο.Δ.Δ.Ε. ένα δημοψήφισμα να ψηφίσουν όλοι οι συνάδελφοι.
Κριάρης: Δεν θα διαφοροποιηθεί η τοποθέτηση μου από αυτή του Οκτωβρίου του 2005. Όλα αυτά είναι διαπιστώσεις διαβάζοντας το Νόμο, λέει άλλα. Ένα  πραγματικό ζήτημα η κ. Επίτροπος θα εκφράσει  αρνητική άποψη. Θα τα μεταφέρει στον Υπουργό και χωρίς τον Υπουργό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ερώτημα. Επάρθηκε ποτέ απόφαση 50% και ηρνήθη ο Υπουργός αν είναι αληθές έχουν ευθύνη τα μέλη μας, να προσφύγουμε  σε νομικό. Πιστεύω  ότι επιλεκτικά επιλέγησαν από το συγκεκριμένο Νόμο. Δεν υπάρχει διασφάλιση της υποχρεωτικότητας - (απαιτώντας να καταβληθούν τα καταβληθέντα από εμένα). Να δεσμευτούν τα μέλη του ταμείου μας να προσφύγουν σε νομικό να ενημερωθούν (για προσφυγή σε απόφαση που ήδη έχει παρθεί από το Δ.Σ.)
Πάσογλου: Σε μας η κ. Επίτροπος δυστυχώς αντιμετώπιζε το όλο θέμα με τέτοια άρνηση. Το καινούργιο όποιο και αν είναι αυτό πολλές φορές το φοβόμαστε, μας τρομάζει, έτσι δεν βλέπουμε το αύριο. Η εισήγηση του Δημοσθένη είναι ένα τόλμημα, ένα νέο πράγμα, μας δίνει τα περιθώρια να το αναδείξουμε σε κάτι πρωτόγνωρο, στο τέλος της συνταξιοδότησης να μας δοθεί με τέτοια βελτίωση όταν συνταξιοδοτηθούμε. Πολλές φορές στο Τ.Π. πάρθηκαν αποφάσεις σύννομες που ούτε καν συζητήθηκαν  με παρέμβαση της κ. Επιτρόπου. Η πρόταση του Δημοσθένη είναι το νέο το θετικό. Την πρόταση του Δημοσθένη να τη μελετήσουμε ζητώ ονομαστική ψηφοφορία.
Πρεκετές:  Αναθέσαμε σε επιτροπή, η επιτροπή να φέρει μελέτη, δεν έφερε τίποτα. Το θέμα έχει εξαντληθεί. Εάν το εφάπαξ ήταν διπλάσιο και είχαμε μία επικουρική θα μιλάγαμε; Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να παρθεί απόφαση από την ολομέλεια.
Χαρατσής: Τα είπαμε τον Οκτώβριο. Τα Τ.Π. τα κατήργησε το κράτος όχι οι Δικηγόροι, είπαν οι Δικηγόροι δώστε μας τα λεφτά και σύστησαν  τα ΑΕΑΔ, είτε να είναι Ιδιωτικού Δικαίου είτε Δ.Δ. τον έλεγχο θα τον έχουμε από το κράτος. Μπορούμε να στραφούμε σε επικουρικό ταμείο . Αυτό που λέει η Πάτρα (Δικηγόρων Σύλλογος) Να δούμε το ΚΕΑΔ. Φρονώ ότι δεν πρέπει να το αγγίξουμε. Να επιδιώξουμε παροχές από αυτό το Ταμείο.
Κολοβός: Τις προτάσεις τις αφήσαμε στην επιτροπή. Δεν μπορώ να καταλάβω  το Ταμείο αυτό είναι δικό μας, αφού είναι δικό μας γιατί δεν μας δώσανε αυτά που ζητήσαμε μήπως δεν τα ζητήσαμε. Όταν γίνει Ιδιωτικού Δικαίου τότε θα είναι δικό μας; Θα συμφωνήσω με τη πρόταση της κ. Γιαλελή.
Μήτσης: Δε με φοβίζει το νέο , 1η παρατήρηση ποτέ μα ποτέ καμία κυβέρνηση δεν τροποποίησε νόμο υπέρ των εργαζομένων. Μήπως θέλει διώξει από πάνω της τις ευθύνες που απορρέουν από το Σύνταγμα. Θα είναι υπό το σημερινό της καθεστώς και θα είναι δυσανάλογος δηλαδή 2 ή 3 ταχύτητες ασφαλισμένων. Σήμερα με το καθεστώς που λειτουργεί το Ταμείο λειτουργεί με κοινωνικότητα. Η υποχρεωτικότητα δεν απορρέει από τον νόμο, δεν τη βλέπω πουθενά. Επειδή όλοι μιλάμε για την αύξηση παροχών όταν θα υπάρξει ιδιωτικού Δικαίου με την έννοια της αυτοδιαχείρισης. Θα είναι φαινομενική. Όταν δυο αναρμόδια υπουργεία θα έρχονται να αποφασίσουν την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου θα υπάρξει προβληματισμός, άλλες φορές που έχουμε. Εν κατακλείδι συμπερασματικά αν δεν απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα και μελλοντικά πως θα αποφασίσουμε εμείς να αναλάβουμε εμείς το κόστος της προσωπικής μας ευθύνης. Ένας εργατολόγος, ένας καθηγητής Διοίκησης, γραφείο αναλογιστικής μελέτης και αν μου λείπουν αυτά τα στοιχεία πώς να αποφασίσω εγώ; Θα συμφωνούσα με την πρόταση της κ. Γιαλελή με την προϋπόθεση να έχουν διασφαλιστεί αυτά που υπάρχουν, θέλουμε συγκεκριμένα στοιχεία.
Χαβαλές: Άκουσα τις προηγούμενες συνελεύσεις τις απόψεις όλων. Είχα πει να έλθουμε σε συνελεύσεις να αποφασίσουν για την τύχη  του ταμείου. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι αυτό το Ταμείο που είναι δικό μας έπασχε και πάσχει και τώρα λίγο λιγότερο όχι γιατί ο Πρόεδρος ήταν ο Χ. πάσχει γιατί οι συνάδελφοι  μας δεν πρόσεξαν περισσότερο το Ταμείο μας, όπως διαχειριζόμαστε το γραφείο μας έτσι θα έπρεπε να βάλουμε τις βάσεις στο Ταμείο μας. Μέσα στο Ταμείο τα προηγούμενα χρόνια ξέρουμε τι γινότανε, ποιοι δούλευαν, ποιοι δεν δούλευαν να φέρουν τα θέματα στις Γενικές Συνελεύσεις. Να πάμε όπου πρέπει σε υπουργεία κ.λπ. Με τα νέα μέλη από πρότερον πάει καλύτερα το Ταμείο. Η επικουρική ασφάλιση είναι ότι καλύτερο. Δεν ξέρω αν η πρόταση του Τσιριγώτη είναι με βήματα γοργά δεν μου λέει με βεβαιότητα αν καταργήσουμε το Δημοσίου Δικαίου ότι θα τους φέρουμε με την υποχρεωτικότητα. Συμφωνώ με τη θέση του Χαρατσή να μας ανησυχεί να κατεβάσουμε το θέμα  στις Γ. Σ. και παράλληλα τα μέλη των Δ.Σ. να έχουν εγρήγορση, να αφουγκραστούμε περισσότερα , να λειτουργούν όπως λειτουργούν στο γραφείο τους. Οι καταστάσεις θα μας αναγκάσουν να σκεφτόμαστε την επικουρική ασφάλιση. Να μην κλείσουμε το θέμα μας. Να πάει το θέμα αυτό στις Γενικές Συνελεύσεις.
Γεναιόπουλος: Το θέμα έχει εξαντληθεί στην ολομέλεια της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με την εισήγηση της Γιαλελή δεν κατατεθεί  κάποιο πόρισμα από την αρμόδια επιτροπή που ανέλαβε να επεξεργαστεί το θέμα λόγω διάλυσής της. Επειδή δεν μπορούσαμε να διασφαλίσουμε την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης τότε η επιτροπή λόγω διαφωνίας έφτασε στη διάλυση. Δεν μπορούμε λοιπόν εμείς να πάρουμε απόφαση. Πράγματι στο Δ.Σ. του Ταμείου υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική επίτροπο. Το Θέμα πρέπει να πάει στις Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσει η βάση. Να υπάρχουν εισηγητές και για τις δύο απόψεις και ας αποφασίσουν οι συνάδελφοι.
Καζάκης: Η άποψή μου για το θέμα είναι γνωστή αφού ήμουν ο αρχικός εισηγητής. Συντάσσομαι με την άποψη να κατέβει το θέμα στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων. Νομίζω ότι όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις ο φόβος είναι η υποχρεωτικότητα. Στη προσπάθεια μας λοιπόν να δικαιολογήσουμε όλα αυτά μπαίνουμε σε λεπτομέρειες περί λειτουργίας του Ταμείου που είναι ανακριβείς. Με το σημερινό καθεστώς η κυβερνητική επίτροπος στραγγαλίζει οποιαδήποτε προσπάθεια του Δ.Σ  για παροχές. Το νέο Ν.Π.Ι.Δ. δεν θα είναι έτσι. Η αναλογιστική μελέτη που θα κατατίθεται κάθε τρία χρόνια στους αρμόδιους υπουργούς θα επιτρέπει το Ταμείο να κινηθεί πιο ελεύθερα. Απαντώντας στο κ. Μήτση  θα πω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να λειτουργήσει η αρχή  της ανταποδοτικότητας. Κλείνω λέγοντας ότι υπάρχουν ήδη Ταμεία που μετατράπηκαν και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν παράδειγμα για την επιτυχία τους τα οποία ανέφερα στην εισήγησή μου.
Μώτου: Επειδή δεν έχω διαβάσει το καταστατικό του Τ.Π.Δ.Ε. να ρωτήσω αν υπάρχει σ' αυτό κάποια αναφορά σε επικουρική ασφάλιση και  αν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Η απάντηση ήταν - όχι- . Συνεχίζω λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά και μείζονα θέματα για την οποία δεν μπορούν να παρθούν έτσι εύκολα αποφάσεις. Θεωρώ ότι χρειαζόμαστε τη γνώμη ειδικού - νομικού. Επίσης το να κατεβεί το θέμα στις Γενικές Συνελεύσεις δεν είναι εύκολο τη στιγμή που δεν μπορούμε να αποφανθούμε για την υποχρεωτικότητα. Γιατί να κατέβει λοιπόν τόσο γρήγορα στις Γ. Σ.  χωρίς συγκεκριμένη  άποψη στο θέμα της υποχρεωτικότητας την στιγμή που ούτε οι νομικοί δεν μπορούν να το βεβαιώσουν. Είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα και πρέπει να το σκεφτούμε πολύ σοβαρά.
Ζούζουλας: Για δεύτερη φορά καλούμαστε να αποφασίσουμε τη στιγμή που δεν έχουμε καταλήξει κάπου. Καλούμαστε να πάμε στις Γ. Σ. τη στιγμή που ούτε οι ίδιοι δεν έχουμε αποφασίσει τι θέλουμε . Δεν υπάρχει επίσημη νομική μελέτη. Δεν ξέρω αν μας συμφέρει η μετατροπή. Εγώ δεν είμαι σε θέση να πάρω απόφαση γιατί έχω πεισθεί για κάτι.
 Χαλκιαδάκης: Δεν είμαστε νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Είμαστε συνδικαλιστές. Αποφασίζουμε  για το μέλλον του κλάδου. Πρέπει να πάρουμε μία απόφαση και να πάμε στις Γεν. Συνελεύσεις να αποφασίσουν οι συνάδελφοι και το τονίζω ότι έτσι πρέπει να γίνει. Να γίνει σωστή συζήτηση χωρίς αντιπαραθέσεις στη βάση του κλάδου και με σωστή ενημέρωση από τους εισηγητές να αποφασίσουν οι συνάδελφοι.  Διαφωνώ κάθετα με την επικουρική ασφάλιση μέσα από το Τ.Π.Δ.Ε. γιατι θα επιβαρύνει οικονομικά τους αδύνατα οικονομικά συναδέλφους.
Μήτσης: Για να πάει το θέμα στους συναδέλφους  θέλω επίσημη μελέτη, όπως διατυπώνεται στην εισήγησή μου.
Καρπαθάκης: Έφερα το θέμα στη Γεν. Συνέλευση του Συλλόγου μου πάρθηκε απόφαση να παραμείνει το Τ.Π.Δ.Ε. ως έχει μέχρι να ΄ρθει επίσημη αναλογιστική μελέτη. Όταν δεν θα υπάρχει υποχρεωτικότητα  δεν θα υπάρχει βιωσιμότητα. Ο Σύλλογος Κρήτης λοιπόν αποφάσισε να παραμείνει ως έχει μέχρι να κατατεθεί μελέτη που θα τους πείθει για το αντίθετο.
Τσιριγώτης: Τονίζω ότι είναι η  πρώτη φορά που συζητάμε αναλυτικά το θέμα. Σε προηγούμενες συνελεύσεις  ήταν να προκληθεί ο διάλογος. Η ολομέλεια έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να έχει άποψη και να πάρει απόφαση. Θέλετε να το πάμε στις Γεν. Συνελεύσεις και να ψηφίσουμε; με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι άλλο θέμα, αλλά ας πάρουμε κάποια θέση , θα σας πω πως αντιμετώπισαν τα άλλα Ταμεία το συγκεκριμένο θέμα (π.χ. Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων ΕΤΕ κ.λπ.) . - Ανάγνωση δημοσιεύματος - Ετέθη το ζήτημα για έλεγχο από ένα ή δύο υπουργεία. Τώρα έχουμε έλεγχο από ένα υπουργείο, αλλά και κάθε μέρα. Ενώ με  Ν.Π.Ι.Δ. αυτό τον έλεγχο από το υπουργείο θα το έχουμε μία φορά κάθε δύο χρόνια βάσει πάντα της αναλογιστικής μελέτης. Το να απευθυνθούμε σε ειδικούς να είστε σίγουροι ότι κανένας ειδικός δεν θα καταλήξει σε συγκεκριμένη άποψη. Εμείς οι ίδιοι θα κληθούμε  πάλι να αποφασίσουμε. Να επαναλάβω ότι αυτό το αποθεματικό του Τ.Π.Δ.Ε. δεν θα έχει καμιά σχέση με οποιαδήποτε νέο ταμείο Επικουρικής ασφάλισης. Η διαφορά των επαγγελματικών Ταμείων με τα Ν.Π.Ι.Δ. είναι ότι τα επαγγελματικά ταμεία συστήνονται με Συμβολαιογραφικό έγγραφο, ενώ η μετατροπή του Ν.Π.Δ.Δ σε Ν.Π.Ι.Δ.  με υπουργική απόφαση και εκεί μπορεί να μπει  η υποχρεωτικότητα και εκεί μπορεί να μπει και η δικλείδα ασφαλείας που αναφέρω στην εισηγητή μου. Δεν θα αλλάξουμε το πνεύμα  του Ταμείου θα αλλάξουμε τον τρόπο Διοίκησης του. Το νέο Ταμείο θα είναι συνέχεια του ΤΠΔΕ θα υπάρχει διαδοχικότητα, δεν βλέπω γιατί δεν προχωράμε. Χρειαζόμαστε μια γενναία απόφαση για το μέλλον όλων μας. Σήμερα πρέπει να αποτυπώσουμε την άποψη της ολομέλειας αν θέλουμε ή δεν θέλουμε να προχωρήσουμε .
Γιαλελή: Ο κ. Τσιριγώτης μίλησε για διάδοχο Ταμείο Ν.Π.Δ.Δ. θα είναι διάδοχος  ή μετατροπή;
Τσιριγώτης: Βάσει του Νόμου είναι διάδοχος.
Κριάρης: Το πρόβλημα είναι και η καθημερινή λειτουργία του Ταμείου. Εδώ ήρθαμε να μιλήσουμε να πάρουμε περισσότερες  παροχές. Τι θα υποχρεώνει τους 2 υπουργούς στη θετική ανταπόκριση του αιτήματός μας. Να πάρουμε απόφαση να δεσμευτούν τα μέλη μας να καταθέσουν αίτημα στο Ταμείο Προνοίας αύξησης εισφοράς κατά 50% και να έχουμε αρνητική απάντηση να πάμε στο Διοικητικό Δικαστήριο εντός δύο (2) μηνών  από την ακυρωτική απόφαση του.
Καζάκης: Δεν διαφωνεί κανείς σ' αυτό.
Πάσογλου: Το  Τ.Π. Πειραιά και Αθήνας εντάξανε τους ασφαλισμένους του Ταμείου τους στην Α΄ Τάξη δηλαδή του 1993 έτσι άλλαξε και ο τρόπος εισφοράς εμείς σήμερα πληρώνουμε 50 ένσημα όταν μπούμε στην Α΄ τάξη θα πληρώνουμε τα διπλά. Τροποποίηση του Νόμου και ένταξει στην Α΄ τάξη. 

 Καρπαθάκης: ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΡΙΑΡΗ (σχετ. 3)
"ΠΡΟΤΑΣΗ - ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Να πάρει απόφαση η ολομέλεια απόφαση με την οποία να δεσμευτούν οι τρεις (03) επιλεγμένοι αντιπρόσωποι - μέλη του Δ.Σ. του Τ.Π.Δ.Ε. να φερθούν στο Δ.Σ. του Τ.Π.Δ.Ε. την πρόταση για αύξηση του εφάπαξ κατά 50%. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης του αρμοδίου Υπουργού να προσφύγει το Ταμείο (εντός προθεσμίας 2 μηνών από την απόφαση του Υπουργού) στο Διοικητικό Δικαστήριο και το Ακυρωτικό Τμήμα αυτού, προς επίλυση του θέματος - Αθήνα 24.6.2006 Ο προτείνων - εισηγητής - Υπογραφή Διονύσιος Κριάρης - Αντιπρόσωπος- Ταμίας". Κατά την ψηφοφορία που διενεργήθη όλοι οι αντιπρόσωποι υπερψήφισαν την πρόταση (ως άνω) κ. Κριάρη, πλην του κ. Καζάκη, ο οποίος δήλωσε παρών.
Χαλκιαδάκης: Πρόταση (σχετ. 4) "Να πάρουμε απόφαση ( ως άποψη της Ο.Δ.Ε.Ε.) αν θέλουμε ή όχι την μετατροπή του Προνοίας από Ν.Π.Δ.Δ. σε Ν.Π.Ι.Δ. Να γίνουν Γ. Σ στους συλλόγους με αποκλειστικό θέμα για συζήτηση με όλες τις απόψεις για να ζυμώνει το θέμα (μέσα στο φθινόπωρο) χωρίς απόφαση οι Γ.Σ. και ένα μήνα μετά να γίνει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ από όλο το Σώμα - Χαλκιαδάκης".
Χαβαλές: Πρόταση (σχετ. 5) "Η Γραμματεία να ζητήσει και να λάβει γνωμοδότηση, αν προκύπτει η μεταφορά της υποχρεωτικότητας  από το Ν.Π.Δ.Δ. στο Ν.Π.Ι.Δ. Αν ναι τότε να κατέβουν εισηγήσεις στις Γεν. Συνελεύσεις μετά απόφαση από Ολομέλεια -Ι. Χαβαλές".
Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις  μεταξύ των αντιπροσώπων ο Πρόεδρος της Γ. Σ. κ. Καρπαθάκης ζήτησε να μπεί σε ψηφοφορία το συζητούμενο 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης όπως ακριβώς έχει στην πρόσκληση.
Απόφαση για μετατροπή του Ταμείου Προνοίας από Ν.Π.Δ.Δ. σε Ν.Π.Ι.Δ. ναι ή όχι.
Κατά την ψηφοφορία που διενεργηθεί  ψήφισαν ονομαστικά  οι αντιπρόσωποι όπως παρακάτω: Τσιριγώτης ΝΑΙ - Χαλκιαδάκης ΝΑΙ - Ζούζουλας ΟΧΙ εφόσον δεν διασφαλίζεται η υποχρεωτικότητα - Κολοβός ΝΑΙ- Δεμενίδης ΟΧΙ - Ροϊδης ΟΧΙ - Πάσογλου ΝΑΙ- Μουτσιάδης ΑΠΕΧΕΙ - Ψωφάκης ΠΑΡΩΝ - Κριάρης ΟΧΙ-  Παραπούρα ΟΧΙ- Χαρατσής ΟΧΙ -  Γεναιόπουλος ΟΧΙ- Λάζαρης ΟΧΙ - Μούτου ΟΧΙ - Χαβαλές ΟΧΙ - Καζάκης ΝΑΙ-  Ζαχάκος ΟΧΙ - Χρυσομάλου ΟΧΙ - Μήτσης ΟΧΙ -  Πρεκετές ΟΧΙ - Γιαλελή ΟΧΙ - Καρπαθάκης ΟΧΙ- Τσιτσώνης  ΟΧΙ.  Στο σημείο  αυτό  διακόπτονται οι εργασίες της ολομέλειας  προκειμένου να συνεχιστούν το απόγευμα.  Αρχίζουν οι εργασίες τις ως άνω Συνέλευσης ώρα 16:50 στις 24.06.2006.
3ο Θέμα ημερήσιας Διάταξης.
Πρεκετές: Το θέμα αυτό εν είδη ενημέρωσης θα το βάλουμε στην Ε.Γ. Τα κλειστά επαγγέλματος μας ταλάνισαν τα προηγούμενα χρόνια οδηγία  Mπολγκεσταιν έκλεισε το θέμα με τις τελευταίες τροπολογίες, έκλεισε το επάγγελμα μας τουλάχιστον μέχρι το 2013. Ταμείο Νομικών. Ο νέος υπουργός Τσιτουρίδης ήθελε να ως πρόεδρος της Ο.Δ.Ε.Ε. εξέφρασα την έκπληξη μου για την αναπλήρωση πορών  από το 10% από το Φ.Π.Α. που πήγαιναν στο Τ.Ν. έκανα πρόταση να αναπληρωθεί ο φόρος από το Φ.Π.Α. προς το παρόν είναι θετική η κυβέρνηση από τη στιγμή που μας είπαν να αναπληρωθεί ο φόρος από το Φ.Π.Α. σταματήσαμε. Αγορά γραφείων: μας είπαν ναι, να πάρουμε λοιπόν την οριστική απάντηση από το Τ.Ν. Εκκρεμούν στο Υπουργείο 2 προτάσεις μας Διαφήμιση και 51 ΚΕΔΕ, προώθηση αμοιβών το επεξεργάζονται, σε ότι αφορά τις αμοιβές θα προωθηθεί. Το Σεπτέμβριο μήνα θα γίνει η ευρωμεσογειακή συνάντηση στις 15 και 16 -9-2006.
Ατζέντα: 1 πρόσβαση συναδέλφων σε δημόσια αρχεία, 2) Διαπιστωτικές πράξεις - Πρόσβαση στα δημόσια αρχεία: Το 2001 η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων  απεφάσισε οι Δικ. Επιμελητές να έχουν πρόσβαση στα δημόσια αρχεία που τηρούνται προσωπικά στοιχεία των οφειλετών, όταν έχουν τίτλο εκτελεστό. Εμείς υποστηρίζουμε ότι οι Δ.Ε. πρέπει να έχουν πρόσβαση στα Δ.Α. με τίτλο εκτελεστό. Ψήφισμα. Ο Δ.Ε. που είναι εφοδιασμένος με εκτελεστό τίτλο και παραγγελία προς εκτέλεση πρέπει να διαθέτει πρόσβαση σε δημόσια αρχεία που τηρούνται περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, τα οποία γνωστοποιούνται νόμιμα σ' αυτόν. Θέμα συζήτησης για την επόμενη ολομέλεια - Υπονομεύεται το μέλλον του κλάδου μας - Εισπρακτικές εταιρείες αποστέλλουν έγγραφα  σε Δ.Ε. για επίδοση με 20 η παραπάνω και παρακάτω η έρευνα σε Υποθηκοφυλακεία δωρεάν με περισσότερα στοιχεία θα τα δημοσιοποιήσουμε.
Χαλκιαδάκης: Θα θυμόμαστε πριν από λίγο καιρό με Πρόεδρο Λίτσιο, χαμός σε κανάλια. Είναι συνάδελφος και η κόρη του έκαναν κατάσχεση στην Ατζ. Δ. και μετά τα πούλησαν στα κανάλια. Πως θα προστατευθεί ο οφειλέτης.
Κριάρης: Επειδή ο κ. Χαλκιαδάκης έθιξε ένα ζήτημα, επειδή χειρίστηκα εγώ το ζήτημα, να είσαι περισσότερο προσεκτικός  (πούλησε ο συγκεκριμένος συνάδελφος;)
Καρπαθάκης: 1ο θέμα ημερήσιας Διάταξης
Υπόδειξη εκπροσώπου (τακτικό μέλος και αναπληρωτής) για το Ταμείο Προνοίας  Δικαστικών Επιμελητών. Θα δεχθούμε ως προεδρείο υποψηφιότητες.
Χαλκιαδάκης: Προτείνω τον κ. Φλώρο. Δεν αποδέχεται ο κ. Φλωρός .
Ζούζουλας: Αυτοπροτάθηκε.
Χαράτσης: Θεωρώ  ότι έχει ξαναγίνει στην Ολομέλεια  μας να λήξει η θητεία. Να πούμε αναπληρωματικό τον κ. Γενναιόπουλο. Να υπάρξει συναίνεση στο πρόσωπο του κ. Γενναιόπουλου.
Πάσογλου: Με την φιλοσοφία του Χαρατσή δεν διαφωνώ.
Πρεκετές: Τη Δευτέρα πρέπει να φύγει στο Υπουργείο έγγραφο του να λέμε αυτός είναι ο τακτικός και αυτός ο αναπληρωματικός.
Διενεργήθηκε μυστική ψηφοφορία  - Ψήφισαν είκοσι τρεις (23) αντιπρόσωποι και βρέθηκαν (23)  είκοσι τρία ψηφοδέλτια.
Έλαβαν: Γενναιόπουλος Παύλος οχτώ (08) ψήφους
Ζούζουλας Παναγιώτης δώδεκα (12) ψήφους
Λευκά τρία (03) ( χωρίς σταυρό)
Ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο Γ. Σ. κ. Καρπαθάκη το ως άνω αποτέλεσμα.
Κριάρης: Μαζί με τον Τσιριγώτη Δημοσθένη έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα και φεύγουν προς όλους τους συναδέλφους που έχουν δώσει e-mail. Είναι άμεσος τρόπος ενημέρωση και παρακαλώ τους προέδρους να δώσουν τα e-mail.
Στο σημείο αυτό τελείωσαν οι εργασίες της Ολομέλειας και ο Πρόεδρος της Ολομέλειας κήρυξε την λήξη των εργασιών της.

           Ο Πρόεδρος              Η Γραμματέας                                                     


Στις 20/09/2006


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ
ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ
 
ΔΕΙΓΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
 
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΔΑ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ"
 
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΥΠΕΚΑΑ "ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ"
 
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΥΠΕΚΑΑ "ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ"
 
Φ.Ε.Κ. 138 τ. Α΄/ 26.7.2018
 
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΡ. 5/2018 - ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
 
ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ 2018 -2019 Φ.Ε.Κ. 4179/τ. Β΄21.09.2018
 
ΠΟΛ 1043/18 (ΦΕΚ Β΄/21.3.18)
 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΠΟΛΔ-ΚΕΔΕ Ν. 4512/18
 
 Αρχείο
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ
Αναζητήστε Δικαστικούς Επιμελητές με βάση το όνομα, το νομό και το πρωτοδικείο

Όνομα:


Νομός:


Πρωτοδικείο:


DOWNLOADS
ΟΔΗΓΟΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ (μέγεθος: 1393ΚΒ)
ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Δ.Ε. ΑΝΑ ΕΦΕΤΕΙΟ (Φ.Ε.Κ. 5869 τ. Β΄/31.12.2018) (μέγεθος: 117 KB)
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΔΑ ¨Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΔΙΚΗ" (ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΠΟΛΔ Ν.4335/2015) (μέγεθος: 354 KB)
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΔΑ "ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ & E-SERVICE" (μέγεθος: 1884 KB)
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΔΑ "ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ" (μέγεθος: 696 KB)
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΔΑ "ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ" (μέγεθος: 245 KB)
ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΑΙ ΛΕΚΤΟΡΑ ΠΑΝ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Α. ΠΛΕΥΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. 4335/2015 (μέγεθος: 217 KB)
ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Δ.Ε. ΑΝΑ ΕΦΕΤΕΙΟ (ΦΕΚ 2899 τ.Β΄/30.12.15) (μέγεθος: 125 KB)
Φ.Ε.Κ. 1525 τ. Β΄21-7-2015 (μέγεθος: 114 KB)
Συγχώνευση Ειρηνοδικείων (μέγεθος: 276 KB)
Τροποποιήσεις του ν.4055 για τη δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής (μέγεθος: 107KB)
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ (μέγεθος: 4.60 MB)
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ-ΔΗΜΟΙ (μέγεθος: 864KB)
ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ (μέγεθος: 1.150 KB)
Γνωμοδότηση του Επίκουρου Καθηγητή Πολιτικής Δικονομίας κ. Απόστολου Σοφιαλίδη για το Ν. 3714/2008 (μέγεθος: 119KB)
Διαβιβαστικό έγγραφο για τη Γνωμοδότηση του Ν. 3714/2008 (μέγεθος: 44ΚΒ)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (μέγεθος: 38KB)
Επιτόκια υπερημερίας (μέγεθος: 53,5 KB)
Υπεύθυνη Δήλωση (μέγεθος: 24,0 KB)
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑ ΥΠΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ (Ενημέρωση 05/11/2014) (μέγεθος: 347KB)
ΗΟΜΕ   |       |    design, development & hosting by NOMIKI BIBLIOTHIKI WEB SERVICES