ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ          ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΔΡΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ PQH ΕΝΙΑΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Α.Ε.          ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ Δ.Ε. ΕΤΟΥΣ 2019          ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΑΔΕ          Προκήρυξη διαγωνισμού υποψηφίων Δ.Ε. 2019          

In order to look for bailiffs in Greece, click here

ΙΣΗΓΟΡΙΑ : ΤΕΥΧΟΣ 56
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ
Κάνετε click εδώ για να βρείτε εύκολα και γρήγορα οποιαδήποτε διεύθυνση αναζητάτε στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.


Πρακτικά έκτακτης ολομέλειας στην Αλεξανδρούπολη 16-17/7/2005

Επιμέλεια: Διονύσιος Κριάρης

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ -31-

Έκτακτης Γενικής  Συνέλευσης των Αντιπροσώπων  της Ομοσπονδίας στην Αλεξανδρούπολη.

 
 Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα δέκα έξι (16)  Ιουλίου του έτους δύο χιλιάδες πέντε (2005), ημέρα Σάββατο και ώρα 10 π.μ. σύμφωνα με την από 27-6-2005 σχετικής πρόσκλησης ανέρχονται σε έκτακτη Γενική Συνέλευση οι αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας σε αίθουσα του Ξενοδοχείου ALEXANDER BEACH στην Αλεξανδρούπολη σε θέματα ημερήσιας διάταξης.


 


1)Επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση των Δικαστικών Επιμελητών.

2)Φιλικός διακανονισμός – είσπραξη εξωδικαστικών απαιτήσεων από Δικαστικούς Επιμελητές.

3)Αγορά γραφείων Ο.Δ.Ε.Ε.

4)Πρόταση για τροποποίηση του άρθρου 51 του Νόμου 2318/1995

5)Τρόποι αντιμετώπισης των εισπρακτικών εταιρειών.


 


Εισαγωγή Προέδρου της Ο.Δ.Ε.Ε. κ. Πρεκετέ.

«Αγαπητοί αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας, αγαπητοί συνάδελφοι σας καλωσορίζω στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας μας. Μία συνέλευση έκτακτη, που όπως συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια την κάνουμε στους περιφερειακούς Συλλόγους. Η σημερινή συνέλευση γίνεται στην ακριτική Θράκη ήταν και διακαής πόθος και του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. του εδώ Συλλόγου, αλλά και του αντιπροσώπου του Συλλόγου Θράκης στην Ομοσπονδία Κώστα Δεμενίδη.  Κηρύσσω λοιπόν την έναρξη των εργασιών της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων της ομοσπονδίας μας και σύμφωνα με τον Νόμο προεδρεύω προσωρινά. Η δημοσίευση για την έκτακτη Γ. Σ. έγινε και τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

1)Επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση των Δικαστικών Επιμελητών.

2)Φιλικός διακανονισμός είσπραξη εξωδικαστικών απαιτήσεων από Δικαστικούς Επιμελητές.

3)Αγορά γραφείων Ο.Δ.Ε.Ε.

4) Πρόταση για τροποποίηση του άρθρου 51 του Ν. 2318/1995.

5)Τρόποι αντιμετώπισης των εισπρακτικών Εταιρειών. Διαπιστώνω ότι υπάρχει απαρτία και πριν την εκλογή του Προέδρου της Γ. Σ. Θα μου επιτρέψετε να πω πως τα θέματα ημερήσιας διάταξης  είναι θέματα που έχουν συζητηθεί και στο παρελθόν, αλλά νομίζω ότι ήλθε η ώρα και χωρίς καθυστέρηση καμία πλέον να  πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, που έχουν σχέση με το μέλλον μας και με αυτή ακόμα την επιβίωση μας. Η ομοσπονδία μας, ένας ζωντανός οργανισμός πρέπει να διαμορφώνει  αλλά και να διαπαιδαγωγεί πρόσωπα και όταν υπηρετούμε, όπως γίνεται σήμερα, αλλά υπηρετούμε σωστά καταξιωνόμαστε στη συνείδηση των συναδέλφων. Κανένας από εμάς εδώ δεν θα έχει πιστεύω αντίρρηση ότι πρέπει να ανανεωνόμαστε και να προσαρμοζόμαστε στις νέες παγκόσμιες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες κοσμογονικές αλλαγές συντελούνται γύρω μας και δεν γινόμαστε συνετοί μόνο από την ανάμνηση του οικονομικού καλού παρελθόντος για τους Δικ. Επιμελητές αλλά και από το χρέος μας για το μέλλον και τις επόμενες γενιές των Δικ. Επιμελητών. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η Ολομέλεια θα διεξαχθεί σε ένα ήπιο και πολιτισμένο τόνο για να πάρουμε τις όποιες αποφάσεις μας με το καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος του κλάδου μας. Θα παρακαλέσω να εκλέξουμε τον Πρόεδρο της Γ. Σ. και στη συνέχεια να μου δοθεί ο λόγος να σας κάνω μία μικρή, αλλά  σημαντική ενημέρωση για το τι διαδραματίζεται σήμερα στο χώρο μας .

Εξελέγει το Προεδρείο της Γ. Σ.

Πρόεδρος : Καρπαθάκης

Αντιπρόεδρος Δεμενίδης

Γραμματέας: Γιαλελή Μαρία

Ανάγνωση από τον Πρόεδρο της Γ.Σ το ψήφισμα, που ήλθε προς ψήφιση από τον Αντιπρόσωπο Χαλκιαδάκη. (σχετ. 7). «Ψήφισμα: Η ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας: Συμπαραστέκεται στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων της Τουρκίας ενάντια στα λευκά κελιά. Εκφράζει την αλληλεγγύη της σε όλους εκείνους τους αγωνιστές που παλεύουν για δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη, κοινωνικά δικαιώματα. Τάσσεται αλληλέγγυα με όλους του Τούρκους και Κούρδους εργαζόμενους που στη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους εισπράττουν φυλακίσεις και βασανιστήρια. Συμπαραστέκεται στον αγώνα που κάνει στη χώρα μας η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ». Τιμά την μνήμη των 119 νεκρών αγωνιστών και των 600 αναπήρων από την απεργία πείνας ενάντια στη πολιτική της απομόνωσης στα λευκά κελιά  σε μια χώρα που θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιβίωση και η υγεία πολλών από αυτούς εξαρτάται από την αλληλεγγύη μας. Για το λόγο αυτό ενισχύει και οικονομικά την επιτροπή με το ποσό των 1.500,00 € ανά εξάμηνο. Καλεί όλους τους συλλόγους μέλη της να ενισχύσουν τόσο ηθικά όσο και υλικά την επιτροπή αλληλεγγύης.  Όσο διαρκεί ο αγώνας της επιτροπής αλληλεγγύης ενάντια στα λευκά κελιά, όσο θα αγωνίζεται για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες τόσο η Ο.Δ.Ε.Ε. Θα βρίσκεται στο πλευρό της συμπαραστάτης. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.-

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 17-07-2005 Για την ολομέλεια της Ο.Δ.Ε.Ε. το Προεδρείο» κατετέθη  αυτό στο Προεδρείο ως επίσης και η επιστολή της ΑΔΕΔΥ (σχετ. 04). Μετά από πρόταση του Προέδρου να συζητηθεί τώρα.

Αποφασίστηκε να συζητηθεί.

-         Καζάκης: Σε ποιον θα δοθούν τα χρήματα;  Να μην δίνουμε χρήματα χωρίς να ξέρουμε που τα δίνουμε.

-         Χαλκιαδάκης: Η επιτροπή αλληλεγγύης στην Ελλάδα εκπροσωπείται από το Δ.Σ. συμμετέχει  ο  Ταιλάν. Είναι χρήματα που τα δίνουμε σ’ αυτούς τους 600 που έχουν ανάγκη.

-         Πρόεδρος: Να ψηφιστεί το ψήφισμα όπως έχει ή να το διαχωρίσουμε; Ανάγνωση επιστολής Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (σχετ. 4) ποιοι δίνουν την αλληλεγγύη τους και  επιστολή επιτροπής Αλληλεγγύης (σχετ. 8)

-         Πρεκετές: Πρόταση να μπει σε ψηφοφορία

-         Πρόεδρος Γ.Σ. Να γίνει ψηφοφορία στο περιεχόμενο και στο ποσό των 2.000 € εφάπαξ.

Ψηφίστηκε: Εφάπαξ δύο χιλιάδες (2.000,00€). Ακολουθεί η ενημέρωση από τον Πρόεδρο Πρεκετέ. Δίχως να συζητήσουμε για πεπραγμένα , γιατί δεν είναι αυτό το αντικείμενο της συζήτησής μας, γιατί αυτό γίνεται στην ετήσια Τακτική Συνέλευση και αυτό θα γίνει για πολλά θέματα τότε κρίνω σκόπιμο να σας επισημάνω και να σας ενημερώσω για τα εξής:

α)Αύξηση αμοιβών μας: Σε ότι αφορά τις αμοιβές μας, κατετέθησαν αυτές στα αρμόδια  υπουργεία σύμφωνα με την περσινή μας απόφαση. Έχουν καθηλωθεί στα γραφεία των υπηρεσιακών παραγόντων. Ο Υπουργός δικαιοσύνης δεν συζητά το ποσοστό αύξησης σε ότι αφορά την επίδοση πάνω από το 10% ενώ εμείς ζητούσαμε 50%. Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι καθόλου καλά και το ερώτημά μου στην Ολομέλεια θα είναι και να πάρουμε απόφαση κύριε Πρόεδρε αν θα δεχτούμε αυτό το ποσοστό της αύξησης, γιατί εγώ προσωπικά και τα άλλα μέλη της Ε.Γ. δεν το συζητήσαμε καν και ούτε το δεχθήκαμε βέβαια. Το κλίμα γενικά δεν είναι καθόλου καλό.

Β) Δικόγραφα εξωτερικού

Η πρόταση μας εμπεριστατωμένη μαζί με οικονομοτεχνική μελέτη καταθέσαμε στο Υπουργείο. Από το γραφείο του Υπουργού και συγκεκριμένα από τον Διευθυντή κ. Δρίτσα δεχθήκαμε εγγράφως ευχαριστίες για τις προτάσεις μας και μας ενημέρωσε ότι θα μελετηθούν επισταμένως, ώστε σε κατάλληλο χρόνο να ληφθούν οι δέουσες αποφάσεις. Φαίνεται ότι ο κατάλληλος χρόνος δεν είχε έλθει ακόμη.

ΚΥΠΡΟΣ – ΤΑΫΛΑΝΔΗ – ΠΑΡΙΣΙ: για πρώτη φορά Έλληνας Δικαστ. Επιμελητής συμμετείχε σε ομάδα εργασίας.

Γ) Νομοπαρασκευαστικές  επιτροπές

Εκτιμούμε ως πολύ θετικό ότι επικεφαλής της Νομοπαρασκευαστικής  επιτροπής που συνεστήθη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ο κ. Κλαμαρής καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο οποίος έχει διδάξει πολιτική Δικονομία  στους νέους συναδέλφους και διάκειται ευμενώς αλλά και μιλά κολακευτικά για τους Δικαστικούς Επιμελητές. Το γεγονός ότι είναι και νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού μας κάνει αισιόδοξους ότι οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει στο Υπουργείο καθώς και αυτή των διαπιστωτικών πράξεων που βρίσκονται στα χέρια του θα ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν, αλλά και αυτές που θα πρέπει να καταθέσουμε και θα πρέπει να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

-ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: Έχω καταθέσει μία πρόταση στη Γραμματεία για να αρχίσουμε επιτέλους τη συζήτηση για τι δεν είναι δυνατόν να είμαστε η μοναδική κατηγορία ασφαλισμένων στο Ταμείο Νομικών, που δεν έχει επικουρική ασφάλιση. Και βεβαίως έχουμε σοβαρές ευθύνες οι συνδικαλιστές  γιατί ποτέ δεν βλέπαμε και δεν βλέπουμε μπροστά.

-ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ: Ενδεχομένως το επόμενο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα εν όψει ενός νομοσχεδίου που θα εισαχθεί από τη κυβέρνηση στη Βουλή με το οποίο θα επέρχονται αλλαγές στο σύστημα του Φόρου μεταβίβασης ακινήτου (αντικατάσταση του Φ.Π.Α. κ.λπ.). Αν αυτό θα γίνει και το Ταμείο θα χάσει το ποσοστό του 10% από την είσπραξη του φόρου μεταβίβασης ακινήτων 70.000.00€  περίπου κατ’ έτος. Το Τ.Ν. και θα καταρρεύσει ή θα αναγκαστούν οι ασφαλισμένοι να καλύπτουν με επιπλέον εισφορές τους τις τεράστιες αυτές διαφορές. Συστήσαμε  μία επιτροπή γι’ αυτό στο Τ.Ν. στην οποία συμμετέχω και ήδη σχετικό σχέδιο απόφασης εστάλη στους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την είσπραξη αυτού του πόρου και μέσω αυτού τη βιωσιμότητα του Ταμείου Νομικών (σχετ. 2)

Ταμείο Προνοίας: θα περιμένω να ακούσω γιατί δεν έχω πληροφόρηση. Τι έκανε η επιτροπή που συνεστήθη για το ζήτημα που είχαμε συζητήσει στην έκτακτη ολομέλεια τη Ομοσπονδίας και για την μετατροπή του Ταμείου σε Ν.Π.Ι.Δ. Επίσης αυξήθηκε η ονομαστική αξία των ενσήμων. Θα ισχύει από 01-01-2006.

Βιβλίο Εγχειρίδιο: Είναι ήδη στο Τυπογραφείο λείπουν μόνο οι πρόλογοι και ελπίζω να το έχουμε έτοιμο στην Ολομέλεια του Οκτωβρίου.

Διαπιστωτικές Πράξεις: Θα επανέλθουμε.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ: Καταθέσαμε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αίτημα για να γνωμοδοτήσει για δύο ζητήματα.. Το ένα έχει σχέση με το καυτό ζήτημα της τιμής πρώτης προσφοράς που ορίζετε στα 2/3 από 17.06.2005 και το δεύτερο για την κατάθεση αντιγράφου έκθεσης επίδοσης διαταγής πληρωμής και από ποιον θα γίνεται αυτή. Δεν έχουμε νέα ακόμη παρ’ ότι μας είχαν υποσχεθεί ότι μέχρι 15-07-2005 θα είχαμε την γνωμοδότηση σα χέρια μας. Εκείνο που μπορώ να σα πω είναι ότι ήδη έχουν εκδοθεί αποφάσεις για το ζήτημα της τιμής πρώτης προσφοράς που επικολλούνται τη διάταξη του άρθρου 50 του Εισ. Ν. Κ.Πολ.Δ. και ότι πρέπει να εφαρμοσθούν οι διατάξεις του δικαίου που ίσχυε κατά το χρόνο της έναρξης της εκτέλεσης δηλαδή του 954 παρ. 2, όπως ίσχυε πριν την τροποποίησή του με το νέο Νόμο (κάτι τέτοιο άφησε να εννοηθεί και ο σύμβουλος του Υπουργού κ. Φουρλάνος όταν μίλησα μαζί του χωρίς να το πει όμως ευθέως). Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα.

Τσιριγώτης: Τα θέματα που έδωσε προς ενημέρωση ο Πρόεδρος είναι σημαντικά και πρέπει να συζητηθούν και να καταθέσουμε  τις απόψεις μας.

Πρεκετές: Ο Πρόεδρος πρέπει να συζητήσει τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Πάσογλου: Τα θέματα που έδωσε ο Πρεκετές είναι σημαντικά και πρέπει να συζητηθούν.

Πρόεδρος: Το Προεδρείο δεν επιλέγει τα θέματα, τα επιλέγει η εκτελεστική Γραμματεία.

Χαλκιαδάκης: Αρνητική Απάντηση στα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Πρόεδρος: Καλώ σε ψηφοφορία «Να συζητηθούν τα θέματα ημερήσιας διάταξης ή  η ενημέρωση πρώτα.

Ψηφοφορία: εννέα (09) ψήφοι : ημερήσια διάταξη

                     Δέκα (10) ψήφοι: υπέρ ενημέρωσης.

Ο κ. Χαβαλές ψήφισε και τις δύο φορές (δικαιολόγησε γιατί σήκωσε το χέρι του ψηφίζοντας και στις δύο ως άνω ψηφοφορίες).

Καζάκης: Ενημέρωσε για το  Τ.Προνοίας. Η επιτροπή που είχε συσταθεί συνήλθε μία φορά και μόνο προβληματίστηκε  πολύ για το θέμα της υποχρεωτικότητας της απόφασης και έκτοτε  δεν ξανασυζήτησε  και εκφράστηκαν πολλές επιφυλάξεις για την υποχρεωτικότητα..

Ζαχάκος: Ο κ. Καζάκης είπε ότι η επιτροπή κωλύεται να απαντήσει για την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης.

Τσιριγώτης: Γιατί να γίνει αύξηση των ενσήμων χωρίς να έχει γίνει η αύξηση των αμοιβών, εφάπαξ κ.λπ. Η επιτροπή θα έπρεπε να είχε ενημερώσει την Εκτ. Γραμματεία.

Πρεκετές Διαπιστωτικές Εκθέσεις Κατάθεση αντιγράφου έκθεσης επίδοσης Διατ. Πληρωμής. Μόνο οι Δικαστ. Επιμελητές μπορούν να καταθέτουν το αντίγραφο. Για τα αντίγραφα της περιφέρειας θα απαιτηθεί σύντομα. Στο Υπουργείο Εμπορίου  έγινε επίσκεψη ο  κ. Παπαθανασίου δεν μας δέχτηκε για συζήτηση, για τις εισπρακτικές εταιρείες συναντηθήκαμε με τον Γ.Γραμματέα μια συζήτηση που δεν κατέληξε κάπου, αλλά γι’ αυτό θα κάνουμε, περισσότερη συζήτηση όταν θα συζητήσουμε το θέμα ημερήσιας διάταξης. Εκείνο που θέλω να σας τονίσω ότι   επειδή έχω στα χέρια μου δύο επιστολές  και συγκεκριμένα 1η Δελημίγκα και 2η Λάζαρη. Να σας τονίσω ότι η μάστιγα για τα νομικά επαγγέλματα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι οι εταιρείες ειδικού σκοπού. Ήδη η Τράπεζα Citibank με την θυγατρικής της Citigroup είναι έτοιμη να εξαγοράσει αφού τιτλοποιήσει σύμφωνα με το νόμο που διέπει τις εταιρείες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου. Κάτι τέτοιο ξέρετε τι σημαίνει εκτός των άλλων αμοιβές των δικηγόρων, των Συμβολαιογράφων, των Δικ. Επιμελητών κάτω από τις νόμιμες και επίσημα πλέον γι’ αυτές μόνο τις εταιρείες. Σας διανέμω σχετικά πρόσφατα δημοσιεύματα οικονομικής Εφημερίδας. ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. Ένα άλλο νομοσχέδιο για προσαρμογή στη Κοινοτική Νομοθεσία θα έχετε ακούσει για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μας υποχρεώνει όχι μόνο εμάς αλλά και τους Δικηγόρους τους Συμβολαιογράφους Υποθηκοφύλακες και πολλούς άλλους: Πιστωτικά ιδρύματα, χρηματοπιστωτικοί  οργανισμοί, εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης, εταιρείες πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων, ορκωτοί λογιστές, φοροτεχνικοί, ακόμη και Ταχυδρομικές Εταιρείες. Τι να κάνουμε λοιπόν; Να καταγγέλλουμε, να αναφέρουμε ύποπτες συναλλαγές και αν όχι να είμαστε έρμαιο διαθέσεων και αυθαιρεσιών κάθε είδους αρχών και να τιμωρούμεθα σε βαθμό κακουργήματος. Ας ελπίσουμε να αποτραπεί η ψήφισή του. Ο Σύλλογος Αθήνας έστειλε έγγραφα λειτουργίας 2ου τμήματος σεμιναρίου με την αύξηση των Οργανικών Θέσεων της Αθήνας και να προστεθεί με μία θέση αντιπροσώπου. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει (Σχετ. 1).

Λίτσιος: Είπατε κ. Πρόεδρε για τα 2/3 η Ο.Δ.Ε.Ε. έστειλε έγγραφο της . Δεν έχει κατατεθεί.

Πρεκετές: Έχει κατατεθεί με υπογραφή Πάσογλου

Πάσογλου: Ποιο είναι το αποθεματικό  του Τ.Π. δεν είναι η πραγματικότητα του ποσού που δημοσιεύεται. Να μας πει η επιτροπή ποιο είναι το ποσό του αποθεματικού.

Λίτσιος: Η πρόταση για αύξηση των ενσήμων. Πρόταση να διπλασιάσουμε τα βοηθήματα. Οι παροχές να γίνουν περισσότερες. Επίσης δεν μας απάντησαν για την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης.

Χαλκιαδάκης: Αύξηση των εισφορών χωρίς αύξηση των αμοιβών. Δεν χρειάζεται να συζητάμε χωρίς αποφάσεις και προτάσεις. Πρέπει να πάρουμε μία γενναία απόφαση να κάνουμε το Τ.Π. αυτοδιαχειριζόμενο. Πραγματικά η υποχρεωτικότητα  του Τ.Π. δεν μπορεί να εξασφαλιστεί πέραν των 10 ετών. Αν θέλει ο Δικ. Επιμελητής να φύγει μπορεί να φύγει αλλά τουλάχιστον για 10 χρόνια θα μπλοκαριστεί με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η επιτροπή που υπήρχε να φτιάξει εμπεριστατωμένη εισήγηση να τη στείλουμε στους Συλλόγους, να αποφασίσουν οι Σύλλογοι.

Πάσογλου: Πόσοι από τον κλάδο δεν πληρώνουν το Τ.Π.

Καζάκης: Περίπου 200 Δικ. Επιμελητές

Μήτσης: Στην προηγούμενη συνέλευση είχαμε συζήτηση και απόφαση. Δεν έχουμε το πόρισμα από την επιτροπή. Εκτός και αν έχουμε ενημέρωση νεώτερη τότε να συζητήσουμε.

Λίτσιος: Υπάρχει βιβλίο αποθήκης Τ.Π.

Τσιριγώτης: Πρόταση Να φέρει εισήγηση η επιτροπή με χρονοδιάγραμμα πριν την Τακτική Συνέλευση  του Οκτωβρίου.

Καρπαθάκης: Είχε δοθεί εντολή στην επιτροπή να φέρει απαντήσεις.

Τσιριγώτης: Πρόταση Να φέρει εισήγηση η επιτροπή μέχρι την Τακτ. Συν/ση, άλλως να απαλλαγεί των καθηκόντων της. Έγινε ψηφοφορία της ως άνω πρότασης . Ψηφίστηκε ομόφωνα με εξαίρεση τον Χαλκιαδάκη.

ΑΜΟΙΒΕΣ

Πρεκετές: Σε συζητήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες δεν συμφωνούν με την αύξηση. Αύξηση 10% της αμοιβής δεν συμφωνούμε  όχι όμως στα  άλλα κονδύλια.

Χαλκιαδάκης: Το 10% στην επίδοση δεν καλύπτει καν τα έξοδα, τα λειτουργικά ούτε καν τις βενζίνες. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε αύξηση. Καλύτερα να ζητήσουμε αύξηση του χρόνου παρά τώρα.

Ζαχάκος: Ότι είχε πάρει απόφαση η ολομέλεια στο 24%.

Λίτσιος: Γιατί συζητάμε αυτό το θέμα δεν το βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε αύξηση και αυτά τα κοντύλια. Σήμερα 8και 10% σήμερα όχι είμαστε υπεύθυνοι όλοι να πάρουμε αυτή την απόφαση.

Πρεκετές: Μόνο το 10% στην επίδοση

Γενναιόπουλος: Ακούω τις αγωνίες των συναδέλφων, διάβασα την εισήγηση του Δαμίγου μετά από αυτά που είπε ο Πρόεδρος. Οι συνάδελφοι δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίζουν, να ανταποκριθούν στο Τ.Π. και το Τ.Ν.. Στα Γιάννενα υπάρχει πρόβλημα έχουν στη Θράκη. Νομίζω ότι τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν από τη Θράκη έως την Κρήτη. Το 80%  έχει το πρόβλημα και το 20%  την ύλη. Πρέπει να βρούμε τρόπους να κλείσουμε την ψαλίδα μεταξύ των συναδέλφων. Το Τ.Π είναι καλό και οι αυξήσεις είναι καλές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι συνάδελφοι. Η δημοκρατία  δεν είναι υπερ των πολύ πλουσίων ούτε υπέρ των πολύ φτωχών.

Καρπαθάκης: Εμείς οι ίδιοι κατοχυρώνουμε την Δημοκρατία

Χαρατσής: Ανυποχώρητοι στα 24€ η επίδοση το ίδιο και το χιλ/τρο π.χ. 0,50 και στην ανάγκη να υποχωρήσουμε στα υπόλοιπα κονδύλια.

Πρεκετές: Είπα στην Εκ. Γραμματεία αν τα αιτήματά μας δεν ευοδωθούν να παραιτηθούμε. Σαν Γραμματεία αυτό θέλαμε. Θέλω απόφαση της Ολομέλειας για το όχι του 10% . Διαπιστωτικές εκθέσεις. Έχουν κατατεθεί οι προτάσεις μας σε νομοπαρασκευαστική  επιτροπή και με έγγραφο Θα ζητήσουμε να συμμετάσχουμε σε Νομική Επιτροπή. Θα συζητήσουμε με τον κ. Κλαμαρίτη και ότι μας ζητήσει θα το συζητήσουμε.

Χαρατσής: Ενημέρωση για την επικουρική Ασφάλιση.

Τσιριγώτης: Είμαστε συνδικαλιστές. Δεν μπορεί για τα 2/3 να επεμβαίνουμε στο Νόμο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δίνουμε τα επιχειρήματά μας. Θα πρέπει να τα προλαμβάνουμε αυτά, αλλά δεν τα προλαμβάνουμε να ζητούνται μεταβατικές  διατάξεις.

Πάσογλου: Είναι απαράδεκτο για τέτοιο θέμα η Ο.Δ.Ε.Ε. να μην έχει κατασταλάξει γύρω από το θέμα αυτό. Οι Συμβολαιογράφοι παίρνουν Θέση. Το θέμα Περίληψης – Πρόγραμμα η εκτ. Γραμματεία το συζήτησε, καταλήξαμε και υποβάλαμε τη θέση μας. Εμείς ξέρουμε κάποια θέματα καλύτερα από τους Δικηγόρους, από τους Συμβολαιογράφους κ.λπ. Σ’ ένα κύριο ζήτημα η Εκτ. Γραμματεία να μην έχει συζητήσει το Θέμα, να έχει πάρει θέση η Νομική Επιτροπή, έκανε δεκτή τη δική μας πρόταση. Θεωρώ ότι ήταν λάθος μας αυτό.

Χαλκιαδάκης: Να σταλεί εγκύκλιος να αλλάζουν μόνοι τους οι συνάδελφοι την τιμή πρώτης προσφοράς. Η Ο.Δ.Ε.Ε. να δίνει ένα μπούσουλα πώς να δουλέψει ο συνάδελφος.

 Χαβαλές: Ένας  νόμος όταν θεσμοθετείται έχει ισχύ από με επόμενη μέρα

 Ταμείο Νομικών


Πρεκετές: Πρόταση. Δεν συμφωνούμε με την πρόταση. Να σταλεί έγγραφο από τη Ο.Δ.Ε.Ε. ότι διαφωνεί με την κατάργηση και συμφωνεί με την εισήγηση της επιτροπής του Τ.Ν.

Λίτσιος: Συμφωνώ με την επιτροπή, αλλά δεν θα εφαρμοστεί! Μήπως πρέπει να προλάβουμε να συζητήσουμε τις αυξήσεις.

Πρόεδρος Καρπαθάκης: Δεν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε το Τ.Ν. Αφού περισσότεροι είπαν ότι δεν είμαστε έτοιμοι. Δεσμεύεται ως Ολομέλεια να φέρει ως πρώτο θέμα ημερήσιας  διάταξης της Ολομέλειας τον Οκτώβριο.

ΕΓΓΡΑΦΟ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΣ για την αύξηση των Αντιπροσώπων με την αύξηση των οργανικών θέσεων.

 Διαβάζεται το έγγραφο από τον Πρόεδρο της Συνέλευσης (σχετ. 1)(συν/νο η εισήγηση του Χρήστου Φενερλή αρ. Πρωτ. 22446/13-06-2005)

«Αρ. πρωτ. 22560 προς την Ο.Δ.Ε.Ε. 1 Πρόεδρε Τι γνωρίζουμε, ότι κατόπιν αιτήματος του μέλους του Συλλόγου μας κ. Χρήστου Φενερλή, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που έλαβε χώρα στις 13-6-2005 και συνετάχθη το υπ’ αριθμόν 523 πρακτικό συνεδρίασης του εν λόγω οργάνου ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ, από τα μέλη του Δ.Σ. το αίτημα του κ. Χρήστου Φενερλή περί αύξησης των εδρών των αντιπροσώπων της Ο.Δ.Ε.Ε. να σταλεί προς συζήτηση και περαιτέρω διερεύνηση στην Ο.Δ.Ε.Ε., προκειμένου να αποφασίσει περί του εν λόγω αιτήματος σε προσεχή συνεδρίαση της σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις. Συνημμένα εν φωτοτυπία το εν λόγω αίτημα, όπως κατατέθηκε σε εμάς. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. Λίτσιος. Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜ/ΤΕΑΣ Γ. Μήτσης.

Πάσογλου: Δεν έχω αντίρρηση να έλθουν περισσότεροι στην Ο.Δ.Ε.Ε. Μου είπαν στο Υπουργείο όταν είχε ξανά αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό. Ακόμα και στις Βουλευτικές εκλογές με την αύξηση στον πληθυσμό θα έπρεπε να έλθει και άλλος Βουλευτής και ποιον Βουλευτή θα ψήφιζε αυτός ο πληθυσμός;

Χαρατσής: Είμαι της απόφασης όταν ψήφισαν οι συγκεκριμένοι ψήφισαν αυτοί που ψήφισαν και εκπροσωπούνται από αυτούς που ψηφίστηκαν.

Καζάκης: Είναι αναρμόδιο το Σώμα μας να απαντήσει. Το κράτος  απαντάει.

Γεν/λος: Να ζητήσει η εκτ. Γραμ. να γνωμοδοτήσει ο Υπουργός

Πρεκετές: Να μπεί σε ψηφοφορία η πρόταση «Διευκρινιστική απάντηση από το Υπουργείο

Μήτσης: Να γίνει αίτημα στο Υπουργείο. Ερώτημα πρέπει να καλυφτεί η έδρα με τον επιλαχόντα ή θα κάνουμε νέες εκλογές;

Πρόεδρος Συν: Σε ψηφοφορία:

Ερώτημα στο Υπουργείο με συζήτηση για διευκρίνιση προκειμένου να αυξηθούν ή όχι οι Αντιπρόσωποι της Ο.Δ.Ε.Ε. με βάση των Οργανικών Θέσεων που δημιουργήθηκαν στο Σύλλογο Αθήνας – Πειραιά κ.λπ.

ΟΜΟΦΩΝΑ: να υποβληθεί ΝΑΙ

ΩΡΑ 14:30 ΔΙΑΚΟΠΗ – Να επανέλθουμε ώρα 17:00 για τη συνέχιση της συνεδρίασης

ΓΕΝ/ΛΟΣ: Επειδή τα θέματα είναι μεγάλα προτείνω να συζητηθεί το δ΄ θέμα της πρόσκλησης. Αποφασίστηκε με ψηφοφορία κατά πλειοψηφία να συζητηθούν τα θέματα με τη σειρά της πρόσκλησης.

ΔΙΑΚΟΠΗ για συνέχιση της συν/σης ώρα 17:00 την 16-07-2005.-

16-07-05 ώρα 17:15

Συνέχεια συνεδρίασης

Α΄Θέμα ημερήσιας διάταξης

«ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΔΙΚ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ»

Εισηγητής Πρεκετές: Πρόκληση στον κλάδο μας είναι η παιδεία και η εκπαίδευση. Έχει διανεμηθεί η εισήγησή μου. Στη Καστοριά είχε συζητηθεί το θέμα χωρίς απόφαση. Η εκτ. Γραμματεία έφερε το θέμα. Αναφέρεται στην εισήγηση του  (σχετ. αρ. πρωτ 1979/08-07-2005)

Επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση των Δικ. Επιμελητών ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ για διερεύνηση του πλαισίου εκπαίδευσης για την επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση των Δικαστικών Επιμελητών και μέσα απ’ αυτή, τη χορήγηση τίτλου νομικών σπουδών με  τρόπους και διαδικασίες που θα μελετηθούν από εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα αναλύουν όλες τις λεπτομέρειες και θα προτείνουν την προσφορότερη λύση. Προτείνω στην ολομέλεια των αντιπροσώπων να εγκρίνουν την παρούσα εισήγηση.

Λίτσιος: Είδα την εισήγηση που δεν ήταν εισήγηση. Επαναφέρουμε για μια ακόμα φορά  αυτό το θέμα αφού είχε συζητηθεί ξανά στη Καστοριά. Δεν υπάρχει δουλειά. Ποιο 2010 θα φτάσουμε; Δεν μας ζήτησε το κράτος, ούτε η Ε.Ε. μας είπε να έχουμε εκπαίδευση. Αφού υπάρχουν αλλά καυτά προβλήματα να μη συζητούμε για Ε.Ε. Άκαιρη η εποχή να συζητάμε τέτοιο θέμα αφού είχε παρθεί απόφαση στη Καστοριά γιατί το συζητάμε σήμερα;

      Ζαχάκος: Η αναβάθμιση είναι μέσα μας δεν μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση όταν υπάρχουν τέτοιες αμοιβές σήμερα. Αφού διογκώνεται ο ανταγωνισμός συνδέεται με την αναβάθμιση αναφέρεται στο κείμενο του (σχετ. 2α) «Η επιστημονική κατάρτιση είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα με διαφορετικές πτυχές. Είναι ταυτόσημη με τη λέξη αναβάθμιση  δηλαδή με την πρόοδο και την εξέλιξη….. Λοιπόν, ψηφίζω την εισήγηση με επιφύλαξη διότι είναι γενική, δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένη αντιμετώπιση του θέματος και δεν προτείνει  τρόπους και λύσεις. Όταν θα κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση τότε θα πάρω και εγώ συγκεκριμένη θέση. Το λέω αυτό διότι αν η εισήγηση προσανατολίζεται στην ίδρυση σχολής ιδιωτικής των Δικ. Επιμελητών θα είμαι αντίθετος. Ζητώ την επιστημονική κατάρτιση αλλά με φοβίζει το άνοιγμα του επαγγέλματος, γι’ αυτό είμαι επιφυλακτικός. 11-07-05 Ηλ. Ζαχάκος»

Χαρατσής: Έχουμε ένα θέμα, το μετονομάσαμε κατάρτιση, ήλθαμε τώρα μετά από τρία χρόνια. Η Εκτ. Γραμ. να συγκεντρώσει στοιχεία να τους παραπέμψει στις Γ.Σ. των συλλόγων και να αποφασίσουμε. Χρηματοδοτούμενη είναι ασύμφορη. Το είχε αναλύσει ο κ. Πάσογλου είναι ασύμφορη, τις απόψεις μας τις είχαμε εκφράσει. Είπαμε όχι στην αναβάθμιση;

Χαλκ/κης: Η εισήγηση του Προέδρου, το μάθημα είναι περσινά ξινά σταφύλια . Η αναβάθμιση είναι πανεπιστημιακός τίτλος. Τα δικά μας παιδιά (Ζαχάκος) έχει δίκιο. Το επάγγελμα θα ανοίξει ως τίτλος μέχρι το 2012 είναι αποχωριστικός. Ο μέσος Δικ. Επιμελητής δεν έχει καν ψηλό επίπεδο γνώσης και μόρφωσης. Κάθε μέρα οι συνδικαλιστές δεν κάνουν άλλη δουλεία από το να σηκώνουν τα τηλ/να να απαντούν σε συναδέλφους που δεν γνωρίζουν.  Για αυτονόητα πράγματα δεν επιτρέπεται. Το ? του Κώδικά μας να μπουν Δικηγόροι θα μπορούσε να γίνει κάτι αν υπήρχε πτυχίο ισότιμο με τους Δικηγόρους. Δεν είναι κακό να διερευνηθεί δεν ζούμε στις ίδιες περιόδους πριν από τρία χρόνια, ούτε η κατάσταση είναι ίδια. Δεν πρέπει να μας φοβίζει αν υπάρχει μια σχολή ότι θα ανοίξει το επάγγελμα ως διεκδικητικό. Στο μέλλον η Ο.Δ.Ε.Ε. που θα έχει γνώση και αν ανοίξει το επάγγελμα δεν είναι κακό να σηκώσουμε το χέρι να στηρίξουμε αυτήν την πρόταση. Περιμένω όμως να συζητήσουμε επί της ουσίας ΝΑΙ να το διερευνήσουμε το θέμα.

Καζάκης: Επειδή έχουμε το πρόβλημα αναδουλειάς δεν μπορούμε να μην έχουμε αναβάθμιση. Πως μπορούμε να έχουμε ύλη, αύξηση της ύλης επαγγελματικής αν δεν έχουμε  ανάλογα προσόντα δηλαδή θα βγάλει από τους Δικηγόρους που έχουν πτυχίο και θα την δώσουν σε εμάς; Πρώτα πρέπει να διασφαλιστούν  οι παρόντες. Πρέπει οι ενέργειες μας να γίνουν σε βάθος χρόνου. Όσοι δηλώσουν ότι θα γίνουν Δικ. Επιμελητές θα πρέπει να έχουν την μόρφωση. Η σχολή δεν δίνει μόνο γνώσεις μπορούν να διδαχθούν ξένες γλώσσες κ.λπ. Έτσι που να έχει ο κλάδος μετά από δέκα χρόνια η 15 ένα πτυχίο ισότιμο με τους άλλους.

Πρεκετές: Ακόμα και σαν συνέχεια της Καστοριάς το κλίμα είναι θετικό. Δεν πρέπει να το φοβόμαστε. Θεωρώ όμως πολύ σημαντικό ότι αν αναβαθμιστεί ο κλάδος θα έχουμε και άλλη δουλειά. Είναι σημαντικό το ένα είναι συνάρτηση του άλλου. Οι συνθήκες αλλάζουν, είδαμε τι γίνεται στην Ευρώπη. Ενδέχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδοτεί τέτοιες κινήσεις.

Λίτσιος: Αυτό το δικαίωμα το έχετε, γιατί το επαναφέρετε;

Μουτ/δης: Δεν θα ψηφίσω αυτή την πρόταση. Έχει εξουσιοδοτηθεί η Εκτ. Γραμ/τεια να αποφασίζει να γίνουν οι μελέτες από εμπειρογνώμονες

Πρόεδρος Καρπαθάκης: Θα εξουσιοδοτήσουμε την εκτ. Γραμματεία να διερευνήσει το θέμα;

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑΙ

2Ο Θέμα ημερήσιας διάταξης

Εισηγητής Τσιριγώτης ΦΙΛΙΚΟΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (σχετ. 9 – Αρ. Πρωτ. 1980/11-7-2005)

Αναφέρεται στην εισήγησή του « Το θέμα έρχεται για πρώτη φορά στην Ολομέλεια και ως εκ τούτου επιβάλλεται να διερευνηθεί ως προς όλες τις πτυχές του … ΠΡΟΤΑΣΗ: « Η ολομέλεια θα κληθεί να διατυπώσει τη θετική ή αρνητική της θέση ως προς την αναγκαιότητα της περαιτέρω επεξεργασίας του θέματος εκ της απόρριψης του, στην περίπτωση δε της επιλογής της περαιτέρω επεξεργασίας, πρέπει να προσδιορίσει τις βασικές αρχές – κατευθύνσεις πάνω στις οποίες θα γίνουν οι απαραίτητες μελέτες  και εκπονηθούν όλες οι λεπτομέρειες του «νέου καθεστώτος». Στο Βέλγιο έχουν λύσει καθοριστικά το θέμα. Στη Γαλλία  είναι κάπως διαφορετικά. Αν πάρουμε μια τέτοια απόφαση δεν θα μιλάμε στο μέλλον για εισπρακτικές εταιρείες. Θα δείτε με μια τέτοια απόφαση πως θα ταρακουνηθούν οι εισπρακτικές εταιρείες. Οι Δικ. Επιμελητές θα πρέπει να οργανωθούν. Θα πρέπει να παρέμβουμε στο άρθρο του Κ.Δ.Ε. για την αρμοδιότητα ως αρμοδιότητάς ή δικαίωμα όχι υποχρέωση. Ανταγωνισμός, ελεύθερη αγορά. Να αφήσουμε το περιθώριο, να πάρουμε την ύλη των εισπρακτικών εταιριών.

Χαλκ/κης: Θεωρώ ότι είμαι έξυπνος άνθρωπος. Χωρίς εισήγηση δεν μπορώ να μελετήσω. Θεωρώ ότι είναι άκαιρη να συζητηθεί σήμερα αυτό το θέμα. Δεν χρειάζεται να συζητηθεί δεν υπάρχει να μη θιγεί ο χαρακτήρας του Δικ. Επιμελητή. Πιστεύω ότι εκτός των άλλων, έχουμε την δυνατότητα να μην σπάσουμε τα μούτρα μας κοντραριζόμενοι με την ύλη των εισπρακτικών εταιρειών. Στη φάση που είμαστε, επειδή είμαστε σε κρίσιμη περίοδο για το κλάδο, χρειαζόμαστε συμμαχίες όχι αντιπάλους. Τι θα γίνει όταν μας εξομοιώνουν με τις εισπρ. Εταιρείες. Ως μεμονωμένος Δικ. Επιμελητής δεν μπορεί να κάνει. Άμα οργανωθεί ένα γραφείο και κάνει μερικά τηλέφωνα , τον άλλον μεμονωμένο θα τον κάνουν μεμονωμένο  υπάλληλο.

Καζάκης: Τη συζήτηση σήμερα για τον φιλικό διακανονισμό πρώτη συζήτηση. Δεν μπορούμε να το κάνουμε έτσι όπως λέει ο Χαλκιαδάκης. Αν θεωρούμε ότι σε μια περίπτωση μπορεί να ισχύσει πρέπει να το ψάξουμε και να το κάνουμε να ισχύσει. Σε όλα τα πλαίσια που ανέφερε ο Τσιριγώτης Φιλ. Διακ/σμος να μην δημιουργηθεί ανισότητα μεταξύ μας. Θα ωφελήσει μερικά γραφεία της Αθήνας άντε και μερικά γραφεία της Θες/κης. Τον προβληματισμό μου βάζω δεν το απορρίπτω.

Πρεκετές: Οι Δικ. Επιμελητές δεν έχουμε μέλλον, το λένε και οι Ευρωπαίοι Δικ. Επιμελητές, στηρίζονται σε τρεις άξονες α) επίδοση, β) εκτέλεση, γ) Εξωδικαστική είσπραξη. Λένε λοιπόν δεν έχουμε μέλλον χωρίς την εξωδικαστική είσπραξη. Τι πρέπει να κάνουμε. Δεν απαγορεύεται μπορεί να το κάνουμε όλοι. Δεν υπάρχουν κανόνες. Θα συμφωνήσω να μπει στο άρθρο 1 του Κώδικά μας. Οι Δικ. Επιμελητές στο Βέλγιο έχουν βάλει τις εισπρακτικές εταιρείες στο περιθώριο. Αν πάρουμε μια τέτοια απόφαση δεν θα μιλάμε στο μέλλον για εισπρ. Εταιρείες. Αν πάρουμε μια τέτοια απόφαση θα δείτε πως θα ταρακουνηθούν οι εισπρακτικές  εταιρείες.

Πάσογλου: Κάνουμε σκέψεις. Χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τους κινδύνους που μπορεί να διατρέχουμε. Δημόσιος Λειτουργός ή ελεύθερος επαγγελματίας; Μπαίνουμε στο κίνδυνο να χάσουμε το χαρακτήρα του Δημοσίου λειτουργού. ΔΙΑΦΩΝΩ αν δεν έλθει εμπεριστατωμένη μελέτη.

Λίτσιος: Περίμενα να συζητήσομε εδώ πως θα πολεμήσουμε τις εισπρ. Εταιρείες και τι γίνεται με τις διαπιστωτικές εκθέσεις; Οι συνάδελφοι που κάνουν 40-50 επιδόσεις τον μήνα, του ενδιαφέρει ο Φιλικός Διακανονισμός; Θα περιμένω να συζητήσουμε τα άλλα θέματα ή την τηλεφωνική επίδοση. Γιατί να γίνουμε το ίδιο με τις εισπρακτικές εταιρείες; Λυπάμαι να γίνουν οι ΔΙκ. Επιμελητές  εισπρακτικές εταιρείες. Θέλουν  ορισμένοι να γίνουν οι ίδιοι ή αυτοί που αναφέραμε προηγούμενα της Αθήνας.

Χαβαλές: Θα μπορούσα να κάνω καταγγελία και όχι συζήτηση.

Τη α΄ τριετία είχα προτείνει από τότε να παλέψουμε το θέμα εισπρ. Εταιρείες. Πέρασαν 2 χρόνια με αναβολές. Εκτιμώ σήμερα ότι πέρασε τεχνιέντως ως αντιπρόεδρος σε συνεδρία της Δ.Ε. οι συνάδελφοι της Δ.Ε. άλλως η δύναμη αυτής Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία. Εκεί έχουν κάνει προγραμματισμό για όλα τούτα ήξεραν, ξέρουν ότι οι εισπρ. Εταιρείες είναι το πρόβλημα για τον κλάδο μας χωρίς να υπάρχει θεσμικό πλαίσιο στο Βέλγιο και Ολλανδία, πτυχιούχοι Δικ. Επιμελητές και ο Leo έχει 100 άτομα στη δούλεψή του . Ο Πανόπουλος 24 άτομα, εξ αυτών 10 συναδέλφους. Το συνάδελφο Δικ. Επιμελητή  οφείλουμε σαν Ο.Δ.Ε.Ε. να τον οργανώσουμε έτσι να μην είναι υπάλληλοι των εισπρακτ. Εταιρειών. Οι εισπρ. Εταιρείες τα πλοκάμια τους δεν έχουν τελειωμό, πήραν μέρος  θεσμικά σε συνέλευση που είχε η Μεσογειακή Ένωση Δηλαδή καταλύουμε τα πάντα. Άραγε στο μέλλον θα φανούν και άλλα πράγματα  θεσμικά που συζητάμε θεσμικά να κατοχυρώσουμε το κλάδο. Οι τροποποιήσεις από 21 ετών και μετά είναι ευάλωτοι στις πιέσεις. Αυτούς να μορφώσουμε, αυτούς να κατοχυρώσουμε αν δεν μπορούμε να βάλουμε στην άκρη τις εισπρ. Εταιρείες.

Γεν/λος: Άκουσα όλες τις τοποθετήσεις των συναδέλφων. Ξέρετε πολύ καλά την ευαισθησία μου για τους αδύναμους Δικ. Επιμελητές. Μου έκανε εντύπωση δύο συγκροτημένες  ερωτήσεις του Πάσογλου όσον αφορά είπε ξέρετε ότι η πληθυσμιακή αναλογία των Επιμελητών της Γαλλίας  και Βελγίου δεν μπορούμε να τα βάλουμε όλα μαζί ή θα περιορίσουμε να μπαίνουμε νέοι Δικ. Επιμελητές ή να μοιράσουμε την πίτα. Οι Δικ. Επιμελητές της Γερμανίας όντες πριν ελευθερωθεί το επάγγελμα δεν μπορούσαν να κάνουν Φιλικό διακανονισμό. Τι λέμε λοιπόν ασφαλιστικές δικλίδες. Δεν λέμε πράγματα για το συμφέρον μας αλλά για τη νέα γενιά..

Λίτσιος: Είπατε ότι δεν απαγορεύεται μπορούμε να το κάνουμε.

Πρεκετές: Λέω δεν θα πρέπει να το κάνουμε, θα πρέπει να το κατοχυρώσουμε θεσμικά. Εδώ ήρθαμε  να το διερευνήσουμε.

 Χαρατσής: Θεωρώ λοιπόν ότι είναι άκαιρη στιγμή να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Πιστεύετε ότι θα επιβιώσουν οι εισπρακτικές εταιρείες που δεν θα είναι θυγατρικές Τραπεζών. Οι Τράπεζες δεν θα στηρίζουν τις εισπρακτικές τους;

Μήτσης: Όταν μπαίνει κάτι καινούργιο θα πρέπει να το διερευνούμε/ Δεν καταλαβαίνω την εκ προοιμίου να απορρίπτονται τα θέματα. Ο εισηγητής μας ενημερώνει με δύο λόγια του θα μας καλύψει φαντάζομαι όταν στην επόμενη συνεδρίαση θα μας φέρουν ένα κείμενο. Γιατί θέματα που έρχονται για πρώτη φορά να απορρίπτονται;

Τσιριγώτης: Το σημαντικό ζήτημα είναι στην αναζήτηση πηγών ύλης. Αν θέλουμε να φτιάξουμε  τις κανονιστικές διατάξεις στα μέτρα μας ή όχι. Είμαστε πολλά χρόνια και κουβεντιάζουμε. Οι εισπρ. Εταιρείες μεγαλώνουν. Βολεμένοι  στην επίδοση που εισπράττουμε 16€  χωρίς να βλέπουμε τι θα γίνει. Σταματάμε ότι μας φαίνεται νεωτεριστικό. Είναι σαφές  ότι υπάρχουν κακοί συνάδελφοι. Μέμφομαι τον συνάδελφο που στηρίζεται με την εισπρ. Εταιρεία γιατί να μην του δώσουμε το κίνητρο. Ασφαλιστικές δικλίδες που θα κατοχυρώνουν όλα όσα θα διαστρεβλώνονται.

Γεν/λος:  Όπου λειτούργησε ο Φιλικός διακανονισμός έβγαλε έξω τις εισπρακτικές  εταιρείες;

Πρεκετές: Το 80% έχουν οι Δικ. Επιμελητές και το 20% στις Εισπρακτ. Εταιρείες στην Ε.Ε.

Ζαχάκος: Φαίνεται ότι μπορεί να προστεθεί μια ύλη, αλλά δεν μπορώ να πάρω θέση. Δεν έχουμε κάνει κάτι να προσθέσουμε ύλη. ΤΙ έχει γίνει με τις διαπιστωτικές πράξεις;  Με τη συν/κη κατ/ση.

Χαβαλές: Αναγκάζομαι να πω ότι είμαστε σε αντιφατική διαδικασία ως προς το πρώτο θέμα να ανεβάσουμε το επίπεδο των Δικ. Επιμελητών και από την άλλη μεριά να κάνουμε Φιλικό Διακανονισμό, είμαστε ανίκανοι να κάνουμε αυτό το πράγμα. Τόσο δύσκολο για μας όταν ο Δικηγόρος κάνει σοβαρά λάθη. Ανάγνωση επιστολής Δικηγόρου στον οφειλέτη καθ’ ου (σχετ. 06)

Χαλκ/κης: Εσύ είσαι στην Εκτ. Γραμματεία γιατί δεν τον πήγες στον Εισαγγελέα;

Ψηφίστηκε ομόφωνα από την ολομέλεια να κατατεθεί το κείμενο στην εκτ. Γρ/τεια της Ο.Δ.Ε.Ε. για την περαιτέρω διερεύνηση.

Χαβαλές: Ανάγνωση (Μήνυση εταιρείας «Π. Κωτσοβολος ΑΒΕΕ» κατά Κων/νου Κολλιού σχετ. 08)

Πάσογλου: Ποτέ δεν ήμουνα υπέρ του νέου και υπέρ του καινούργιου Δεν μπορώ να παλέψω φαινομενικά αν προηγούμενα αν δεν κατοχυρώσουμε  με μελέτες. Αν δεν έχω μία εμπεριστατωμένη μελέτη. Αν αυτά τα ζητήματα δεν μπορέσουμε να τα λύσουμε, να τα απαντήσουμε. Εδώ απαντήσεις σ’ αυτά δεν μπορούν να δοθούν. Δεν θα λύσει τα προβλήματά μας θα τα μεγαλώσει.

Πρόεδρος Καρπαθάκης: Πρόταση Τσιριγώτη (σχετ. 09)

«Η Ολομέλεια θα κληθεί να διατυπώσει  την θετική ή αρνητική της θέση ως προς την αναγκαιότητα της περαιτέρω επεξεργασίας του θέματος ως τη απόρριψης του, στην  περίπτωση δε της επιλογής της περαιτέρω επεξεργασίας πρέπει να προσδιορίσει τις βασικές αρχές – κατευθύνσεις πάνω στις οποίες θα γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και εκπονηθούν  όλες οι λεπτομέρειες του νέου καθεστώτος» Πρόταση Χαβαλέ (σχετ. 10)

«Μέχρι να θωρακίσουμε τον ΔΙκ. Επιμελητή θεσμικά, ώστε να μην ενδίδει στους εκβιασμούς των Εισπρακτικών Εταιρειών και να μην  ………….. να μην ασχοληθεί η Γραμματεία  με το θέμα του Φιλικού Διακανονισμού».

Πρόεδρος Συν. Σε ψηφοφορία

Θέλουμε να προχωρήσουμε με την πρόταση του Εισηγητή το θέμα για διερεύνηση.

Ψηφοφορία

Δώδεκα (12) υπέρ

Δώδεκα (12) κατά

Αναγιγνώσκει ο Πρόεδρος της Συνέλευσης το άρθρο 103§1

Κωδ. Δικ. Επιμελητών

Ψηφοφορία 2η

Ίδια με την πρώτη ψηφοφορία

Πρόεδρος Καρπαθάκης Μετά από δύο (2) ψηφοφορίες το θέμα ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ

Ακολουθεί το 3ο θέμα ημερ. Διάταξης.

3ο Θέμα: ΑΓΟΡΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Εισηγητής Ζαχάκος: Αναφέρεται στην εισήγησή του.

Τσιριγώτης: Μόνο με το ενοίκιο και τις δραστηριότητες της Ο.Δ.Ε.Ε. κ.λπ. φτάνει. Πρέπει να υπερψηφιστεί να αποκτήσει η Ο.Δ.Ε.Ε. γραφεία και με δάνειο.

Πάσογλου: Το Τ.Π.  είχε αγοράσει ακίνητο (γραφεία) με την προϋπόθεση να τα χρησιμοποιήσει η  Ο.Δ.Ε.Ε. Με  τον όρο και με την προϋπόθεση ότι δεν θα μπεί έκτακτη εισφορά να γίνει η αγορά γραφείων.

Πρεκετές: Η σκέψη μας είναι πρέπει να έχουμε γραφεία κ.λπ. Θεωρώ ότι το κύρος της Ομοσπονδίας πρέπει να έχει δικά της γραφεία. Υπάρχει το ενδεχόμενο για δάνειο από το Τ.Π. θα το διερευνήσουμε.

Καζάκης: Δεν είναι δυνατόν το Ταμείο να έχει περιουσιακά στοιχεία να τα εκμισθώσει στην  Ο.Δ.Ε.Ε. δεν μπορεί να γίνει μίσθωση. Δεν ξέρω αν μπορούμε να πάρουμε δάνειο. Χρειαζόμαστε τα γραφεία – συμφωνώ. Πρέπει να έχουμε γραφεία.

Λίτσιος: Να αγοράσει γραφεί η Ο.Δ.Ε.Ε. επειδή ο Σύλλογος της Αθήνας  έκανα μια διευκρινιστική ερώτηση, σε παράγοντες του Τ.Π., δεν υπάρχει τέτοια  περίπτωση για αυτά τα γραφεία. Αυτά στο Μεταξουργείο δεν μπορούμε να τα πάρουμε. Ναι ακόμα  και με δάνειο είμαι υπέρ της αγοράς.

Χαρατσής: Το 1996 ναι στην προοπτική όχι στην άμεση αγορά στους προϋπολογισμούς δεν υπήρχε για αγορά γραφείων. Μιλάμε για αγορά 68.000.000 Αντικ. Αξία. Η φιλοσοφία μου δάνειο δεν πήρα ποτέ στη ζωή μου. Είμαι αντίθετος στο δάνειο . Σε κάθε περίπτωση δεν είναι η αγορά γραφείων, αλλά τα οικονομικά.

Πάσογλου: Τα χρήματα αυτά θα βγουν από τα Σεμινάρια και από το ενοίκιο. Θα ξεπληρώσουμε το δάνειο.

Χαλκιαδάκης: Τα  είπατε όχι εισφορές στο συνάδελφο συμφωνώ με τον Χαρατσή, αλάργα και μακριά από δάνειο. Με τη χρήση των γραφείων θα αποσβεσθεί το δάνειο. Διαφωνώ με το δάνειο. Από δω και πέρα οικονομία. Να κόψουμε ταξίδια, Ταϋλάνδη κ.λπ. Αν θέλετε να αγοράσουμε γραφεία αλλά χωρίς επιβάρυνση συναδέλφου, όχι δάνειο.

Ψηφοφορία

«Για την αγορά γραφείων χωρίς την επιβολή έκτακτης  εισφοράς και με δανειοδότηση»

Ψηφίζεται Με Πλειοψηφία ναι

Μειοψήφισαν : Χαλκιαδάκης, Χαρατσής, Ταραπούρας, και Βουτσιάδης.

ΔΙΑΚΟΠΗ συνεδρίασης 16-07-05 για την επόμενη 17-7-2005.

17-7-2005

Πρόεδρος Καρπαθάκης: Θα προχωρήσουμε στη συζήτηση του 4ου Θέματος ημερήσιας διάταξης

Εισηγητής Χαβαλές: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 51 του Ν. 1318/1995 (Αρ. Πρωτ. 1978/8-7-2005). ΕΙΣΗΓΗΣΗ.

 Το άρθρο 51 συνάδελφοι δεν είναι τωρινό σαν συζήτηση, έχει συζητηθεί πολλές φορές, ελήφθη κάποτε απόφαση να τροποποιηθεί. Η απόφαση της ολομέλειας πήρε το δρόμο της για το Υπουργείο. Ο κ. Πάσογλου θα μας πει που ήταν τότε. Έχω φέρει σήμερα μερικές τροποποιήσεις. Ο μόνος Σύλλογος που το εφαρμόζει είναι της Θες/κης . Καλό θα ήταν και για τις επιδόσεις. Είναι δύσκολο να εφαρμοστεί μία Γ. Συν΄.ση στην Αθήνα για να συνέλθει, δεν μπορεί να μαζέψει 570 άτομα. Πρέπει οι της Αθήνας να το επιχειρήσουμε να το λειτουργήσουμε. Αν μπει σε όλους του Συλλόγους και αν μπει και η επίδοση. Θα είναι απαρχή να αντιμετωπίσουμε τις εισπρακτικές εταιρείες. Σε ότι αφορά Διατ. Πληρωμής, εξώδικα ( επιδόσεις) το κόστος είναι λίγο, οπότε εκείνοι που χάνουν είναι οι Δικ. Επιμελητές. Η σκέψη μου είναι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις επιδόσεις με την αξία που αξίζει κάθε μία το εισόδημα θα είναι το διπλάσιο. Όλοι ξέρουμε η επίδοση των εισπρακτικών εταιρειών  έχει καταλήξει να φτάνει τα 7€. Αν ο Σύλλογος δεν μπορεί να πείσει είναι μία αδυναμία. Το Πρωτοδικείο εάν ένα ποσοστό της αμοιβής της επίδοσης. Πιστεύω ρόλος είναι η εφαρμογή του η εισπρακτική Εταιρεία να πιέζει περισσότερο τους συναδέλφους ώστε να χάνει από αυτά που δικαιούνται. Η τροποποίηση προτείνει για το Σύλλογο της Αθήνας (συνέχεια από την εισήγησή του).

Τσιριγώτης: Να πάρει το λόγο ο κ.Πάσογλου που γνωρίζει το θέμα.

Πάσογλου: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 40 μέρες κοσκινάει»Έχει κατατεθεί με απόρριψη κάποιων σημείων καταλήξαμε σε κάποιο κείμενο το έστειλα σε όλους τους Συλλόγους και αυτό το κείμενο είναι κατατεθειμένο στο Υπουργείο είναι σχέδιο νόμου, που βοηθάει και το Σύλλογο της Αθήνας να προχωρήσει.

Χαρατσής: Ο Σύλλογος Θες/κης από το 1984 εφάρμοσε το 1210, συμπεριλάμβανε τις επιδόσεις, τα αντίγραφα κ.λπ. διεπίστωσε το άδικο και τροποποιεί τον ίδιο χρόνο με παρακράτηση 20%, το εφήρμοσε μέχρι το 1996. Το 1996 επειδή το 51 μιλούσε για Εφετείο, δεν είχε ακόμα ανθίσει η εισπρ. Εταιρεία. Σκεφτήκαμε να εφαρμόσουμε το 51. Εκεί αυτοί που δούλευαν με Τράπεζες και Δημόσιο. Θεωρήσαμε λογικό να καταργήσουμε τις επιδόσεις συμβάσεων όχι για επιδόσεις κατάσχεση 50% για τις Τράπεζες, 20% για ΚΕΔΕ έπασχε. Στείλαμε εξώδικο σε όλες τις Τράπεζες. Το μέρισμα ήταν όσο η εισφορά στο Σύλλογο. Μετά την αναστολή των πλεις/σμών ήταν μία  (01) δραχμή. Πήραμε τις ταυτότητες. Τα διανύμαμε  κάθε 4 μήνες. Μαζέψαμε τις ταυτότητες και αυτό το μήνα δώσαμε την ταυτότητα συν 300€. Πήραμε απάντηση ότι δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες παρεμβάσεις. Ήταν λάθος να καταργήσουμε τις επιδόσεις. Θα παλέψουμε για τις επιδόσεις. Έτσι οι εισπρακτικές Εταιρείες δεν θα πληρώνουν 7€. Δεν θέλω άλλη παρέμβαση.

Χαβαλές: κ. Πάσογλου γιατί κάνατε αυτή την παρέμβαση με απόφαση της Ολομέλειας; «Και η οποία είναι υποχρεωτικό για όλες τις περιπτώσεις»

Πάσογλου: 3387 Πρωτ/λου έγγραφο. Εκείνη την ημέρα απεχώρησε ο κ .Λίτσιος, όταν βάλαμε όλες τις περιπτώσεις.

Πρεκετές: Κατάθεση κειμένου

Πάσογλου: Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε.

Λίτσιος: Κανένας Σύλλογος δεν έκανε Γ.Σ. καμμία ολομέλεια δεν πήρε απόφαση.

Πάσογλου: Δεν έχει σταλεί κατά τη διάρκεια της θητείας μου χωρίς την έγκριση των Συλλόγων. Εξουσιοδοτηθεί η ΕΚΤ. ΓΡ/ΤΕΙΑ να προχωρήσει και δεν πήγανε κανένα έγγραφο στο Υπουργείο. Εστάλη η απόφαση αφού πήρα την έγκριση των Προέδρων των Συλλόγων.

Καρπαθάκης: Η ουσία είναι μία, πρόταση που είναι κατατεθημένη στο Υπουργείο και η πρότασή του κ. Χαβαλέ. Να μπούμε σε ψηφοφορία.

Χαρ/τσης: Δεν έγινε καμμία συνέλευση.

Πάσογλου: κ. Καρπαθάκη πότε ήταν το έγγραφο στους συλλόγους το 2001, στο Υπουργείο το 2003.


Επανέρχεται ο Πρόεδρος Καρπαθάκης στη ψηφοφορία

Πρεκετές: Αν θέλετε να τοποθετηθούμε για την τροποποίηση ή να προχωρήσουμε στη πρόταση Χαβαλέ.

Πάσογλου Ανάγνωση πρακτικών προηγούμενης Ολομέλειας.

Πρεκετές: Ή εμμένουμε σε μία υπάρχουσα πρόταση ή προχωρούμε σε άλλη πρόταση ή μιλάμε για κοιν. Αλληλεγγύη  ή δεν μιλάμε, όταν μιλάμε για  αλληλεγγύη  σε όλη την Ελλάδα και όχι κατά Πρωτοδικείο. Θα λεγα να μπούμε σε μία λογική, στη πρόταση που το βάλατε κ. Καρπαθάκη. Το 1/3 έχει γίνει για το Σύλλογο της Αθήνας.

Λίτσιος: Τη συζητάμε την πρόταση Χαβαλέ; Ή δεν τη συζητάμε . Όταν ακούω να σκέπτεσαι για Πανελλαδική να μαζευτούν όλοι οι συνάδελφοι να αποφασίσουν δεν θα γίνει. Θέλετε κ. Πρεκετέ να κολλυσιεργείτε και μας αφήνετε άναυδους όλους.  Άρα το μόνο που δεν ειπώθηκε οι Τράπεζες είναι ο έλεγχος, να δούμε αν κάθε συνάδελφος παίρνει τους πίνακες. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε τον έλεγχο. Αν δεν θέλουν το άρθρο 51 τακιμιάζουν με τις εισπρακτικές Εταιρείες. Όταν ακούω Πανελλαδικά θέλουν να είναι συνοδοιπόροι των εισπρ. Εταιρειών.

Καρπαθάκης: Η μυστική ψηφοφορία, η διαφορά, αναδιανομή του μερίσματος κατά Πρωτοδικείο.

Χαβαλές: Ο νόμος υπάρχει δίνει την δυνατότητα να βάζει ότι θέλει, θα καταργήσουμε το Σύλλογο που θέλει να βάλει 1,2,3.

Λίτσιος: Να μην  μπει όλη η ύλη είναι αντισυνταγματική. Το συμβούλιο Επικρατείας απορρίπτει για όλη την ύλη.

Χαβαλές: Εγώ είχα ψηφίσει κατά Πρωτοδικείο. Αναγνωρίζω το λάθος και πρέπει το άρθρο 51 να εφαρμόζεται κατά συλλόγους. Ως προς τη μυστικότητα. Αν θέλουμε να εφαρμόσουμε το άρθρο να στείλουμε και το άρθρο του Χαβαλέ ναι στη μυστικότητα  για να μην επηρεάζουν. Να επηρεάσουμε το Υπουργείο να είναι μυστική ψηφοφορία όπως οι βουλευτές.

Μήτσης: Το άρθρο 51 πρέπει να εφαρμοστεί αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και για τους ασθενέστερους το 1/3 γιατί δεν μπορεί να αποφασίσει ο Σύλλογος γιατί δεν  μπορεί να αποφασίσει ο Σύλλογος. Δεν κατάλαβα γιατί να μην είναι υποχρεωτική να πατάξουμε, να ελέγξουμε ή να μην ελέγξουμε. Οι συνελεύσεις των συλλόγων να αποφασίσουν. Να μην είναι υποχρεωτική να είναι υποχρεωτική αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι.

Καρπαθάκης: Με ποιο τρόπο θα ελεγχθούν οι εισπρ. Εταιρείες;

Λίτσιος: Ελέγχει ο Σύλλογος.

Καρπαθάκης: Την ύλη, τον εισπρακτικό έλεγχο έχει η εισπρακτική  Εταιρεία με ποιο τρόπο θα ελεγχθεί η εισπρ. Εταιρεία;

Καζάκης: Δυο διαπιστώσεις: Το άρθρο 51 είναι ένα κοινωνικό μέτρο. Αφορά τον σύλλογο της Αθήνας. Ο έλεγχος αφορά μόνο τον συνάδελφο όχι την εισπρακτική εταιρεία. Άρα θα τα βάλουμε με τον συνάδελφο;  Θα τα βάλω με την εισπρακτική εταιρεία. Ως προς τη μυστική ψηφοφορία συμφωνώ. Διαφωνώ κατά Πρωτοδικείο πρέπει να είναι κατά Σύλλογο. Με τον σύλλογο αν αποφασίσουμε ο Σύλλογος μπορεί να ελέγξει, όχι όμως να τα βάλουμε με τον συνάδελφο.

Χαλκιαδάκης: Να μείνει το 51 όπως είναι στο Κώδικα. Να στείλουμε για μυστική ψηφοφορία και τα 1/3  για τους άνω  των 500 μελών.

Ακολουθεί διάλογος μεταξύ αντιπροσώπων.

Μήτσης: Το άρθρο 51 μυστική ψηφοφορία και το 1/3 άνω των 500,  αλλά την υποχρεωτικότητα.

Χαλκιαδάκης: Αποσύρω την πρότασή μου ως άνω και παραμένω αυτή με τον Αβραάμ ταυτίζομαι με τον Αβρααμ.

Προέδρος Καρπαθάκης: ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ:

Α. Πρόταση κ. Χαβάλε ( για τροποποίηση του άρθρου 51 του Ν. 2318/1995). Οχτώ  (08) ψήφοι υπέρ (κ.κ. Χαβαλές, Λίτσιος, Χαρατσής, Παραπούρας, Γενναιόπουλος, Λαζαρης, Μηχαλιτση, Ψοφάκης).

Β. Πρόταση (το σχέδιο που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο συν μυστικότητα συν …. Έλεγχος από Σύλλογο)

Δέκα τρεις (13) ψήφοι υπερ.

5ο Θέμα ημερήσιας διάταξης

«ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ»

Αριθμ. ΠΡωτ. 1976/07-07-2005

Εισηγητής Σ. Καζάκης: (Περιεχόμενα: α) Εισήγηση, β) Σχέδιο Προτεινόμενης  Απόφασης, Γ) τρία πληροφοριακά  παραρτήματα)

«Η βαθιά κρίση του επαγγέλματός μας και τα αναγκαία μέτρα εκσυγχρονισμού και ανταγωνιστικότητας ως θέμα ζωής ή θανάτου για τον κλάδο Αναφέρεται ο Σ. Καζάκης στην εισήγησή του.

Τι έχουμε κάνει για την αντιμετώπιση του φαινομένου;

Ποιο είναι το πρόβλημα που δημιουργούν οι εισπρακτικές εταιρείες;

Τι συμβαίνει στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο

Το κρίσιμο δίλημμα για το μέλλον μας.

Στρατηγικός στόχος του κλάδου.

Τι πρέπει να κάνουμε.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ:

Παράρτημα 1. Προείσπραξη Αμοιβής, Παράρτημα 2 Ενδεικτικός Πίνακας επαγγελματικού «πληθωρισμού» και κόστος επίδοσης στην Ευρώπη Παράρτημα 3 Αξιοσημείωτα δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου που μας αφορούν: Παράρτημα 4………»

Χαβαλές: Ακούσαμε την εισήγηση Καζάκη. Πολλά Θετικά για την αντιμετώπιση. Δεν με πείθουν και το σύλλογο της Αθήνας,  ότι θα μπουν ασφαλιστικές δικλίδες. Δεν μας είπε ο Εισηγητής μεταξύ των αστικών εταιρειών σε κάθε Πρωτοδικείο θα γίνουν 4 εταιρείες η μία από αυτές θα πάρει το πακέτο και οι άλλες δεν θα έχουν πακέτο Από τη στιγμή που είμαστε 2.000 στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες. Ως Αντιπρόεδρος της Αθήνας στο συνέδριο τη Τυνησίας κάλεσα 2ή 3 συναδέλφους από το Βέλγιο,  μου είπε συναδέλφισα Βελγίδα ότι «δεν κάνω αστική εταιρεία ούτε με τον πατέρα μου, ούτε με τον αδελφό μου». Ισηγορία 6ο φύλλο, 01-2001 την έγραφε ο κ. Πρεκετές το γράφει ο κ. Παραθύρας…. Καταθέτει Ισηγορία. Είπα τους λόγους, ότι οι Αστικές Εταιρείες δεν είναι απάντηση στις εισπρακτικές εταιρείες, δεν είναι ασφαλιστική δικλίδα μεταξύ των Αστικών Εταιριών.

Χαλκιαδάκης: Δεν μου αρέσει η εισήγηση του κ. Καζάκη, μου αρέσει ως φιλοσοφία. Ρωτάω τον συνάδελφο Καζάκη και όλους σας έχει πίστη ότι 2000 ΔΙκ. Επιμελητές έχει δυνατότητα να πολεμήσει τις εισπρακτικές Εταιρείες. Που είναι της Ε.Ε. με μέτρα εσωτερικής κατανάλωσης. Καμία αναβάθμιση, κανένα πτυχίο, καμία Αστική Εταιρεία, κανένα 51 δεν μας δίνει όπλο να πολεμήσουμε τις εισπρακτικές Εταιρείες. Είναι καλύτερα να μιλάμε για εταιρείες ειδικού σκοπού. Αναφέρομαι στις κυβερνήσεις Σιμίτη, Ν.Δ. Τις εταιρείες τις έχει στηρίξει η Ν.Δ. κυβέρνηση της εταιρείας ειδικού σκοπού. Αναφέρομαι στη city croup. Βασικό ζήτημα για τον κλάδο μας πρέπει πραγματικά να πολεμήσουμε τις εταιρείες ειδικού σκοπού. Η εταιρεία ειδικού σκοπού θα αγοράζει τις απαιτήσεις και μετά θα τις δίνει στις εισπρακτικές εταιρείες. Δεν θα φαίνεται πια η Τράπεζα κ.λπ. απάντηση στο κ. Λίτσιο. Θα είναι απάντηση της Τράπεζας έναντι στη προσπάθεια που θα γίνει να φύγει το κομμάτι του ΚΕΔΕ να φύγει να φύγει να φύγει και να πάει στους ειδικούς σκοπού. Αν φύγουν από το Δημόσιο και πάνε στους Ειδικούς Σκοπού δεν λύνεται με συν/κους υπολογισμούς. Είναι άκρως πολιτικό του το ψήφισμα έγινε με παρότρυνση της ΑΔΕΔΥ μας προέτρεψε να συνδράμουμε. Αν εμείς δεν βγάζουμε ψήφισμα θα είχαμε τη δυνατότητα να κτυπήσουμε την πόρτα της ΑΔΕΔΥ. Εμείς σαν κλάδος να δραστηριοποιηθούμε στο μέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων εσόδων, με μία σειρά συλλογικότητας θα δημιουργήσουμε να κάνει πίσω η Κυβέρνηση, να φτιάξουμε συμμαχίες με μια σειρά φορείς. Προτείνω  να εξουσιοδοτηθεί η Εκτ. Γραμματεία να καλέσουμε φορείς να τους πείσουμε να αλλάξει η διαδικασία του ΚΕΔΕ (έχετε αδυναμία να εισπράξετε το Δημόσιο Χρήμα;)

Να στείλουμε ψήφισμα στη Κυβέρνηση και στα Μ.Μ.Ε. να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του Δημοσίου Χρήματος

(σχετ. χειρόγραφο 12 Χαλκιαδάκης).

Μήτσης: (σχετ. 11)Μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη στην εισήγηση  του αντιπροσώπου και δη στην προσπάθεια του εν λόγω εισηγητών να μας αναλύσει σε θεωρητικό  επίπεδο το πλέγμα λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών αλλά και στην κατεύθυνση της σκέψης του στο επίπεδο προτάσεων για τους τρόπους αντιμετώπισης των εισπρακτικών εταιρειών ευθαρσώς Θα δηλώσω ενώπιόν σας ότι διόλου δεν έχω πεισθεί  …. Πιστεύω λοιπόν ότι ο εισηγητής του θέματος λανθάνει στους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου και για να γίνω πιο σαφής ενδεικτικά θα αναφέρω τι διαλαλούν …..ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ: Παρεχόμενες υπηρεσίες: α) , β) , γ) , δ), ε), ζ), η), θ), ι), κ), λ) Ισχυρίζονται λοιπόν ότι έχουν  την καλύτερη ΥΠΟΔΟΜΗ……

Σαφώς η επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση με το οποίο οικονομικό κόστος, μας καθιστά αυτομάτως ισότιμους συνομιλητές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Επικουρικά  δε σας γνωρίζω ότι καρποφόρησε η προσπάθεια της Γ.Σ.Ε.Ε. και δημιουργήθηκε η πρώτη σχολή συνδικαλιστών στελεχών και μάλιστα με την αρωγή της πολιτείας και εδώ μπαίνει το ερώτημα ΕΜΕΙΣ άραγε ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ;;;

 Η διεκδίκηση από τον ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ και η ανάληψη του Φιλικού Διακανονισμού  στην είσπραξη εκκρεμών απαιτήσεων τμήμα της καθ’ ύλης εργασίας του Δικ. Επιμελητή, το οποίο καπιλεύονται  νόμιμα οι εισπρ. Εταιρείες, αυτόματα μας βάζει στο παιχνίδι της διεκδίκησης όλης της ύλης, που δραστηριοποιούνται οι εισπρ. Εταιρείες, πράγμα που πέτυχαν συνάδελφοι μας στην Ε.Ε. και κατάφεραν και εκτόπισαν τις εισπρακτικές εταιρείες από το χώρο τους.

Τέλος η οργάνωσή μας στη δομή και στον τρόπο λειτουργίας αυτών των εταιρειών……

Εάν καταφέρουμε και υλοποιηθεί αυτό το τρίπτυχο της παραπάνω πρότασης να είστε βέβαιοι  ότι θα έχουμε προσφέρει τα μέγιστα στο κλάδο μας και σας καλώ λοιπόν όλους σας να αφήσουμε κατά μέρος τα μικροσυμφέροντα και μεμψιμοιρίες  και να στηρίξουμε με ανοικτό μυαλό και περίσσευμα ψυχής στην στήριξη για την υλοποίηση αυτών των προτάσεων.

Τσιριγώτης: «Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Αν ήταν το 1995 και ξέραμε την ύλη μας σήμερα θα ψηφίζαμε τον Φιλικό διακανονισμό κ.λπ. Τι μας λέτε κ. Χαλκιαδάκη να πολεμήσουμε  τις ειδικού σκοπού εταιρείες; Σε δέκα χρόνια  θα πολεμάμε το Internet. Μετά την ολοκλήρωση του κτηματολογίου. Τι κάνουμε το 2005; Αν δεν προσπαθήσουμε να δούμε τι θα κάνουμε το 2015. Τι κάνουμε εδώ και τώρα «Η προβλέπουμε τις εξελίξεις ή μένουμε και παρακολουθούμε . Δεν θεωρούμε απαραίτητο να οργανώσουμε την Ο.Δ.Ε.Ε. θεωρώ ότι για μία ακόμα φορά στεκόμαστε  όχι ισάξιοι των περιστάσεων. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας να μην καταψηφίζουμε πράγματα που μετά από πέντε χρόνια θα έχουμε μετανοιώσει.

Πρεκετές: Πριν μερικά χρόνια προέβλεπαν μερικοί, μερικοί σπεκουλάριζαν. Ότι όταν οι Δικαστικοί Επιμελητές δηλώνουν αδυναμία να κάνουν το Φιλικό Διακανονισμό είναι λοιπόν αδύναμοι να κάνουν και άλλα πράγματα. Αποδυναμώσαμε  τη θέση μας με την χθεσινή μας ψηφοφορία..

Λίτσιος: Ερωτήματα: α) Νόμο πλαίσιο Αστικής Εταιρείας, β)ενιαία αμοιβή, γ)προεισπραττόμενη αμοιβή.

Απάντηση στο α) Υπάρχει νόμος στο σύλλογο Αθηνών να το φέρετε προς συζήτηση, για το νόμο πλαίσιο για συζήτηση όταν δεν  είναι αρμόδια η Ο.Δ.Ε.Ε. στο β) ΝΑΙ ίσως να είναι λίγο πιο, να διευκολύνει  όπως λέτε, να έχετε γνωμοδότηση ότι θα περάσει με ποινή ακυρώτητας να περάσει την επίδοση και στο γ)Φέρτε μελέτη και εγώ είμαι μέσα, συγκεκριμένα πράγματα, Ερώτηση στη Βουλή πες τε μας πώς να κάνουμε την κλιμάκωση κατά των εισπρακτικών εταιρειών. Αν στα μικρότερα Πρωτοδικεία οι συνάδελφοι πιέζουν τις εισπρακτικές εταιρείες δεν κάνουμε μικρότερη αμοιβή να το κάνουμε και εμείς.

Πάσογλου: 1993 Ποντίκι «Πάσογλου καταγγέλει Εισπρακτικές Εταιρείες»

                   1996 Καταγγέλλει

                    1996 Προϋσπραξη αμοιβών: Πάσογλου αναφέρεται στην προϋσπραττόμενη  αμοιβή . Εισπρακτικές Εταιρείες ξεκινάμε αγώνα. Παρακαλούμε τους συλλόγους, εκτός Δαμίγου, Θεσσαλονίκη  και εγώ, κανένας σύλλογος δεν έφερε κάτι, Ευχαριστώ κ. Καζάκη να συμμετάσχω στις επιτροπές  δεν θα συμμετάσχω σε καμία. Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε τις εταιρείες. Όλα κινούνται και κατευθύνονται από το μεγάλο Τραπεζικό σύστημα. Είναι τέτοια η κατάσταση που δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις εισπρακτικές  χωρίς νόμο πλαίσιο. Οι Δικ. Επιμελητές πέραν του Πρωτοδικείου Αθήνας, θα καταντήσουν με το Φιλικό Διακανονισμό  Θα καταντήσουν να γίνουν δούλοι και υπηρέτες   στα μεγάλα γραφεία. Στην περιφέρεια δεν εκδίδονται διαταγές πληρωμής και ασφαλιστικά μέτρα νομής. Έχουν μαζευτεί στην Αθήνα. Ποιο σύστημα θα μας κάνει να παλέψουμε τις εισπρακτικές  εταιρείες, αν δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο. Εδώ είμαστε και ελάτε να δουλέψουμε. Για μένα να αλλάξει η τριπλή δωσιδικία. Να πάμε στο Υπουργείο, έχει να κάνει με τα συνδικαλιστικά δικαιώματα την πολιτική αυτός είναι ο πόλεμός μας.

Καρπαθάκης: Γιατί δημιουργήθηκαν, γιατί επανδρώθηκαν σε χώρο του μας ανήκει;  Οι ευθύνες είναι δικές μας. Διαπίστωση η εισπρακτική εταιρεία είναι θυγατρική εταιρεία Τραπεζών. (Ενημέρωση στο θέμα Καζάκη από το Σύλλογο Κρήτης). Η οργάνωση μας είναι απαραίτητη το νομικό πλαίσιο είναι τέτοιο που τους επιτρέπει να κάνουν ότι θέλουν και να τους πιέσουμε;

Παρέμβαση Λίτσιου: Να αλλάξει ο Πρόεδρος της Συνέλευσης επειδή τοποθετήθηκε, έτσι λέει ο Κώδικας Δικ. Επιμ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΕΜΕΝΙΔΗΣ

Καζάκης: Δεν ακούστηκε πρόταση θετική τι θα κάνουμε όλο όχι, όχι, όχι. Τραβάτε στους συμβολαιογράφους σε 10 χρόνια η Ο.Δ.Ε.Ε. δεν απαντάει σε ζητήματα. Πως είναι δυνατόν να αλλάζουν τόσο εύκολα τρόπους σκέψεις. Δεν θα αλλάξω τις απόψεις μου εν ονόματι κάποιων. Λυπάμαι που ασχολήθηκαν με τον συνδυασμό   και που βρίσκομαι εδώ μέσα. Στο κ. Λίτσιο – προτάσεις υπάρχουν με ποιους και με ποιο διάλογο; Μαύρη ώρα να’ τανε που ασχολήθηκα με τον συν/σμο.

Χαβαλές: Αν δεν βρούμε τομές να περιφρουρήσουμε το χώρο μας δεν θα κάνουμε τίποτα. Είναι πολιτικό θέμα. Εμείς και η Ο.Δ.Ε.Ε. πρέπει να κάνει τομές από τη περιφρούρηση του κλάδου μας. Οι εισπρακτικές Εταιρείες τη δουλεία τους κάνουν και θέλουν να κάνουν, εμείς βοηθάμε. Οι αντιστάσεις πρέπει να είναι από εμάς. Πριν από ένα χρόνο στο Παρίσι ο κ. Πρεκετές. Η εισπρακτική εταιρεία GENERAL θα αγοράσει τη Γενική Τράπεζα. Η Γενική Τράπεζα δεν πληρώνει καμία επίδοση πάνω από 20€  στην Αθήνα, απεμπόληση δικαιωμάτων  από το Δικ. Επιμελητή. Αντιστάσεις  λοιπόν, τρόπους να περιφρουρήσουμε τον  κλάδο, Δεν ξέρω τι να κάνουμε. Θεσμικά εγώ πρότεινα στο άρθρο 51, κάτι να θωρακίσουμε τον κλάδο, εμμένω στο ταλαίπωρο Δικαστικό Επιμελητή, συνάδελφο. Η Ο.Δ.Ε.Ε.,  ο σύλλογος Αθήνας να δουλέψει με τους δικηγόρους να τους κάνουμε κοινωνούς. Εμείς φταίμε, εμείς να περιφρουρήσουμε τον κλάδο.

Λίτσιος: Κ. Καζάκη κάντε πρόταση και ότι θέλετε, επειδή ο Φουρλάνος Θα περάσει νομοσχέδιο ρώτησα να περαστεί νόμος προείσπραξη  δεν πρόκειται να γίνει.

Καζάκης: Δικάζεται υπόθεση χωρίς την προείσπραξη  του Δικηγόρου. Χρειάζεται βούληση, έχει ενωμένους τους Δικ. Επιμελήτες να ζητήσουν κάτι;

Λίτσιος με Καζάκη διάλογος σε λεπτομέρειες.

Λίτσιος: Πιστεύω ότι νομοπαρασκευαστική  δεν θα περάσει.

Πάσογλου: Στη Γερμάνια μπαίνει η σημείωση ότι καταβλήθηκαν για επίδοση τόσα ευρώ. – Ενημέρωση από Πάσογλου για τρόπους προείσπραξης.

 Πάσογλου: Πρόταση (σχετ. 13ο)

Α΄ Επαφή της Ο.Δ..Ε.Ε με όλους τους φορείς που υπάρχουν στην Ελλάδα, σύγκληση σύσκεψης με εκπροσώπους αυτών των φορέων με πρωτοβουλία της Εκτελ. Γραμματείας της Ο.Δ.Ε.Ε. στη προσπάθεια μας αυτή να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα  μόνο από τη σκοπιά  της αντις/κης δραστηριότητας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των Πολιτών.

Β΄ Να ετοιμάσουμε  ένα σχέδιο νόμου για την αλλαγή του νομικού πλαισίου, που έχει να κάνει με τη δωσιδικία  αυτό  έχει να κάνει με την αποδυνάμωση της συγκέντρωσης  της ύλης από τις εισπρακτικές εταιρείες  και στη με χαμηλό κόστος στη διεκπεραίωση των υποθέσεων, εγώ ήμουν πάντα υπέρ της προείσπραξης της αμοιβής των Δικ. Επιμελητών από το 1996. Προτείνω  την επεξεργασία σχεδίου νόμου για την προείσπραξη της αμοιβής να αναγράφεται στα έγγραφα που συντάσσει ο Δικ. Επιμελητής η αμοιβή που εισπράττει για την κάθε ενέργεια του.

Ψηφοφορία: Το Α΄ σκέλος της πρότασης ψηφίστηκε ομόφωνα . Το Β΄ σκέλος της πρότασης ενσωματώνεται  στη πρόταση Καζάκη.

Χαρατσής: Ένα προς ένα τα δικαιώματα μας εξαφανίζονται. Η δωσιδικία είναι καλό. Προείσπραξη είχαμε χιλιοειπεί να βάλουμε στα έγγραφα μας, είχαμε πει και για το φορολογικό.

Πρόταση Καζάκη (όπως η εισήγησή του – Προτεινόμενη απόφαση της ολομέλειας) με τροποποιήσεις όπως παρακάτω:

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
«Ολόκληρος ο τομέας είσπραξης, εξώδικης και δικαστικής να περιέλθει στην αρμοδιότητά των Δικαστικών Επιμελητών, αφαιρούμενος από τις ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες».

 ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ

2 ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

2α Πρόσληψη καταρτισμένου Νομικού Συμβούλου.

2β Παραστάσεις της Ε.Γ. και των Συλλόγων στις αρμόδιες  Αρχές με εμπεριστατωμένα γραπτά υπομνήματα εναντίον της «εισπρακτικής αρμοδιότητάς» των ιδιωτικών εισπρακτικών εταιρειών.

2γ Δημοσιοποίηση των απόψεών μας στην Κοινωνία με κάθε πρόσφορο μέσο.

2δ) Παραλλήλως και ταυτοχρόνως έναρξη του Δικαστικού Αγώνα επί τη βάσει της γνωμοδότησης Ψυχομάνη με στόχο την κήρυξη ως παρανόμου και αντισυνταγματικού του δικαιώματος «είσπραξης» των εταιρειών αυτών.

2ε Σύσταση επιτροπής αποτελούμενης  από αντιπροσώπους και τους Προέδρους των Συλλόγων για την Οργάνωση και διεξαγωγή αυτού του αγώνα.

2στ Αγωνιστική ετοιμότητα του κλάδου για κινητοποιήσεις όταν κριθεί αναγκαίο.

2ζ Σε κάθε ολομέλεια η επιτροπή να δίνει λόγο για τις ενέργειές της επ’ αυτών ως πρώτο θέμα.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ

3 Εσωτερικά μέτρα

3α Κατάρτιση ολοκληρωμένης πρότασης για την ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ ή την ΕΝΙΑΙΑ ΑΜΟΙΒΗ, νομικά και τεχνικά επεξεργασμένης με σύσταση επιτροπής εργασίας αποτελούμενης από τους Προέδρους των Συλλόγων και όποιου άλλου επιθυμεί να εισφέρει σε συνεργασία με τον Νομικό  Σύμβουλο.

Ψηφίζεται Με πλειοψηφία

3β) Επεξεργασία σχεδίου Νόμου – Πλαισίου «Περί των όρων σύστασης και λειτουργίας Αστικών Επαγγελματικών εταιρειών Δικαστικών Επιμελητών» με σύσταση επιτροπής εργασίας αποτελούμενης από τους προέδρους των Συλλόγων και όποιον άλλον  επιθυμεί, σε συνεργασία με τον Νομικό Σύμβουλο.

Ψηφίζεται

Και έλαβε: δέκα (10) ΝΑΙ ψήφοι και ονομαστικά: Τσιριγώτης, Καζάκης, Γιαλελή, Καρπαθάκης, Βουτσιάδης, Τσιτσώνης, Ζούζουλας, Γραμματοπούλου, Μήτσης και Ροϊδης»

ΤΕΣΣΕΡΙΣ (04) ΟΧΙ ψήφοι και ονομαστικά «Λάζαρης, Χαρατσής ( με τη σημείωση δεν είμαι για να απέχω), Γενναιόπουλος, Χαλκιαδάκης και οι παρακάτω αναφερόμενοι δηλώνουν ότι απέχουν (09 απέχουν) «Χαβαλές απέχει, Χρυσομάλλου απέχει , Πρεκετές απέχει, Ζαχάκος απέχει, Μηχαλιτσή απέχει , Ψοφάκης απέχει, Δεμενίδης απέχει, Πάσογλου απέχει και Λίτσιος απέχει».

Πρεκετές προς τον Πρόεδρο της συν/σης Καρπαθάκη: Κατάθεση της από 15-7-2005 επιστολής της κ. Γιαλελή, η οποία (επιστολή) Αφορά: α) Απόφαση της Εκτ. Γρ. να πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνέλευση  των Αντιπροσώπων της Ο.Δ.Ε.Ε. στην Αλεξανδρούπολη και β) έκδοση βιβλίου εγχειριδίου και Διαπιστωτικές εκθέσεις (σχετ. 14)

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ (Για το θέμα εισπρακτικές εταιρείες και Δικ. Επιμελητές Καζάκη)

Επιτροπές Α: κ. Πάσογλου και η εκτελεστική Γραμματεία

Β) κ. Καζάκης, κ.Χαλκιαδάκης και κ. Ζούζουλας (προεισπραττόμενη  αμοιβή)

Γ) κ. Καζάκης , κ. Τσιριγώτης κ. Μήτσης. (Αστικές Εταιρείες)

Καρπαθάκης Πρόεδρος Συνέλευσης. Ζήτησε τις τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους Δικαστικούς Επιμελητές στο ακροατήριο να τοποθετηθούν. Έγιναν τοποθετήσεις

ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Στο σημείο αυτό και αφού εξαντλήθηκε η συζήτηση σε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ο Πρόεδρος της συνέλευσης κήρυξε τη λήξη των εργασιών της

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Στις 21/10/2005


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ
ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ
 
ΔΕΙΓΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
 
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΔΑ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ"
 
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΥΠΕΚΑΑ "ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ"
 
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΥΠΕΚΑΑ "ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ"
 
Φ.Ε.Κ. 138 τ. Α΄/ 26.7.2018
 
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΡ. 5/2018 - ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
 
ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ 2018 -2019 Φ.Ε.Κ. 4179/τ. Β΄21.09.2018
 
ΠΟΛ 1043/18 (ΦΕΚ Β΄/21.3.18)
 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΠΟΛΔ-ΚΕΔΕ Ν. 4512/18
 
 Αρχείο
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ
Αναζητήστε Δικαστικούς Επιμελητές με βάση το όνομα, το νομό και το πρωτοδικείο

Όνομα:


Νομός:


Πρωτοδικείο:


DOWNLOADS
ΟΔΗΓΟΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ (μέγεθος: 1393ΚΒ)
ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Δ.Ε. ΑΝΑ ΕΦΕΤΕΙΟ (Φ.Ε.Κ. 5869 τ. Β΄/31.12.2018) (μέγεθος: 117 KB)
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΔΑ ¨Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΔΙΚΗ" (ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΠΟΛΔ Ν.4335/2015) (μέγεθος: 354 KB)
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΔΑ "ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ & E-SERVICE" (μέγεθος: 1884 KB)
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΔΑ "ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ" (μέγεθος: 696 KB)
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΔΑ "ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ" (μέγεθος: 245 KB)
ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΑΙ ΛΕΚΤΟΡΑ ΠΑΝ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Α. ΠΛΕΥΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. 4335/2015 (μέγεθος: 217 KB)
ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Δ.Ε. ΑΝΑ ΕΦΕΤΕΙΟ (ΦΕΚ 2899 τ.Β΄/30.12.15) (μέγεθος: 125 KB)
Φ.Ε.Κ. 1525 τ. Β΄21-7-2015 (μέγεθος: 114 KB)
Συγχώνευση Ειρηνοδικείων (μέγεθος: 276 KB)
Τροποποιήσεις του ν.4055 για τη δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής (μέγεθος: 107KB)
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ (μέγεθος: 4.60 MB)
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ-ΔΗΜΟΙ (μέγεθος: 864KB)
ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ (μέγεθος: 1.150 KB)
Γνωμοδότηση του Επίκουρου Καθηγητή Πολιτικής Δικονομίας κ. Απόστολου Σοφιαλίδη για το Ν. 3714/2008 (μέγεθος: 119KB)
Διαβιβαστικό έγγραφο για τη Γνωμοδότηση του Ν. 3714/2008 (μέγεθος: 44ΚΒ)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (μέγεθος: 38KB)
Επιτόκια υπερημερίας (μέγεθος: 53,5 KB)
Υπεύθυνη Δήλωση (μέγεθος: 24,0 KB)
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑ ΥΠΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ (Ενημέρωση 05/11/2014) (μέγεθος: 347KB)
ΗΟΜΕ   |       |    design, development & hosting by NOMIKI BIBLIOTHIKI WEB SERVICES